Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita nasada
  • 24.11.2015. 14:55

Zaštita istarskih maslinika nakon berbe maslina

Berba maslina je završila, no ne i poslovi u maslinicima. Pravo je vrijeme za zaštitu nasada pripravcima na osnovi bakra.

  • 595
  • 24
  • 0

Marina Kocijančić iz Savjetodavne službe, podružnice u Istarskoj županiji, podsjeća maslinare s toga područja da nakon berbe obave tretiranje svojih nasada protiv uzročnika bolesti paunovog oka (Spilocea oleagina).

"U tu svrhu preporučujemo pripravake na osnovi bakra, trgovačkih naziva Nordox 75 WG ili Neoram WG koji također djeluje i na sprečavanje širenja te suzbijanje uzročnika raka masline (Pseudomonas syringae pv.savastanoi). Za suzbijanje paunovog oka može se koristiti i pripravak Stroby WG", ističe Kocijančić.

Koristite samo zaštitna sredstva koja su registrirana u RH. Upotrebljavajete ih u skladu s uputstvom, vodite evidenciju o tretiranju, a praznu ambalažu propisno zbrinite.


Tagovi

Marina Kocijančić Savjetodavna služba Istarska županija Maslinari Paunovo oko Bakar Nordox 75 WG Neoram WG Rak masline Stroby WG


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.