Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 24.03.2015. 10:00
  • Varaždinska

Zaštita bresaka i marelica

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 526
  • 7
  • 0

Obavještavaju se voćari koji nisu obavili zimsko prskanje bresaka i marelica protiv kovrčavosti lista (Taphrina Deformans) i na marelicama palež cvijeta i sušenje izboja (Monilinia laxa), da to obave u narednim danima, jer prognostičari najavljuju kišu, čime se stvaraju pogodni uvjeti za infekciju. Isto se preporuča i voćarima koji su obavili zimsko prskanje, a od kojeg je prošlo osam do deset dana.

Nakon otvaranja pupova na breskvama, protiv kovrčavosti dozvoljeni su organski fungicidi kao što su Delan 700 WDG, Chromodin S-65, Ziram 76 WG, Nativo 75 WG.

Na marelicama protiv paleži cvijeta i sušenja izboja dozvolu u vegetaciji imaju Difcor, Indar 5 EW, Nativo 75 WG, Switch 62,5 WG, Chorus 50 WG.

Obavezno je prije pripreme i primjene sredstava za zaštitu bilja pročitati priložene upute i upozorenja za uporabu. Otpadnu, ispražnjenu ambalažu od kemijskih sredstava za zaštitu bilja odložiti u specijalne kontejnere za opasni otpad. Kontejneri su postavljeni uz poljoapoteke. Korisnici državnih potpora dužni su za ispražnjenu ambalažu posjedovati prateći list tvrtke C.I.A.K. d.o.o. kojim dokazuju da su ispravno zbrinuli ambalažu i također su dužni nakon provedenog tretmana voditi evidenciju o uporabi sredstava za zaštitu bilja.

Martina Borić dipl.ing.agr.
E-mail: Martina.Boric@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Martina Borić Voćari Breskve Marelice Zimsko prskanje Kovrčavost lista Palež cvijeta Szšenje izboja Otvaranje pupova Delan 700 WDG Chromodin S-65 Ziram 76 WG Nativo 75 WG Difcor Indar 5 EW Switch 62


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]