Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest poljooprivrednicima
  • 16.07.2015. 13:00
  • Dubrovačko-neretvanska

Zaštita biljaka od toplinskog šoka

Obavijest Savjetodavne službe za poljoprivrednike.

  • 111
  • 5
  • 0

U narednim danima za područje Dubrovačko-neretvanske županije najavljene su iznadprosječno visoke dnevne temperature od 35-40 ⁰C. Kod ovakvih vremenskih uvjeta preporučujemo uporabu pripravaka na osnovi aminokiselina koji imaju pozitivan učinak na biljke, uslijed temperaturnih šokova, suše i stresa. Pripravci se mogu naći pod trgovačkim imenima Kendal, Megafol, Polyamin, Siapton i Drin. Za potpuni učinak potrebno je ponovi tretiranje nakon 15 dana.

Podaci o registriranim sredstvima za zaštitu bilja u RH, vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS) dostupnom na ovoj web adresi.

Prije upotrebe pripravaka obavezno pročitajte uputu, evidentirajte prskanje, a praznu ambalažu propisno zbrinite. Akcija sakupljanja prazne ambalaže od sredstava za zaštitu bilja na području Dubrovačko-neretvanske županije održat će se 23. rujna 2015. u Opuzenu, kod tvrtke Poljopromet d.o.o., Jasenska bb od 14:00 do 16:00 sati.

Ivana Tomac Talajić dipl. ing. agr.
E-mail:ivana.tomac.talajic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Dubrovačko-neretvanska županija Iznaprosječne temperature Aminokiseline Temperaturni škovi FIS Evidencija Opuzen Ivana Tomac Talajić


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)