Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savjetovanje voćara
  • 02.03.2015. 07:15

Zajednički skladištiti i plasirati proizvode!

Zajedničkim naporima lakše skladištiti i bolje plasirati svoje proizvode!

  • 418
  • 76
  • 0

U Svetom Martinu na Muri, na najvećoj smotri hrvatskih voćara, gotovo 300 znanstvenika, stručnjaka i proizvođača, raspravljalo je o problemima i strateškim ciljevima proizvodnje.

10. Znanstveno stručno Savjetovanje hrvatskih voćara s međunarodnim sudjelovanjem u hotelu LifeClass terme Sveti Martin s temom savjetovanja "Udruživanje kao uvjet daljnjeg razvoja hrvatskog voćarstva", brojnim je voćarima pružilo mogućnost da na tragu rješenja istih istaknu svoja iskustva i probleme s kojima se susreću u svakodnevnoj proizvodnji, te da se upoznaju s primjenom modela udruživanja u zemljama članicama EU po principima konkurentne i dohodovne poljoprivredne proizvodnje te kako što bolje iskoristiti sredstva Programa ruralnog razvoja.

Uvjet značajnijeg razvoja HR voćarstva - poslovno udruživanje

Ovaj za proizvođače važan trodnevni događaj održan je u organizaciji Hrvatske voćarske zajednice i Savjetodavne službe u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Poljoprivrednim fakultetom Osijek, Hrvatskim centrom za poljoprivredu, hranu i selo, Institutom za jadranske kulture i melioraciju krša Split, Poljoprivrednim institutom Osijek, Zagrebačkom udrugom voćara, Međimurskom udrugom za integriranu proizvodnju voća i Udrugom voćara, vinogradara i povrćara Općine Sveti Martin na Muri.

Jubilarno savjetovanje voćara

Okrugli stol održan netom nakon svečanosti otvaranja kojem su nazočili izaslanik ministra poljoprivrede, pomoćnik ministra Zoran Vasić s kolegama Miljenkom Rakićem i Tomislavom Petrovićem, uz domaćina župana Međimurske županije Matiju Posavca, zamjenika Zorana Vidovića, zamjenika župana Osječko – baranjske županije Željka Kraljička, predsjednika Općinskog vijeća Općine Sveti Martin na Muri Dražena Crnčeca, Željka Banjavčića, predsjednika Hrvatske voćarske zajednice te predsjednika Organizacijskog odbora Franu Ivkovića i njegovog zamjenika Mladena Dobranića rezultirao je plodnom raspravom nazočnih proizvođača o Udruživanju kao uvjetu daljnjeg razvoja hrvatskog voćarstva, ali i o izgradnji hladnjača kao produžetku proizvodnje i otvorenom tržištu bez kojekakvih mešetara i monopolista.

Hrvatska Voćarska zajednica i ove je godine zaslužnim pojedincima Institucijama i organizacijama dodijelila uz Povelju za životno djelo u voćarstvu prof. dr. sc. Tomislavu Ćosiću, Povelje i Priznanja za poseban doprinos razvoju voćarske struke i znanosti, te za poseban doprinos razvoju voćarstva, kao i Priznanja Uzorni voćar. Jubilarno 10. savjetovanje obuhvatilo je brojne izložbe, sajam, te izlet koji će sudionicima predstaviti ljepote i bogatstva Međimurja. Generalni medijski pokrovitelj bila je od prvog, pa sve do ovog jubilarnog 10. Savjetovanja voćara, obiteljsko poljoprivredna revija Nova zemlja iz Osijeka.


Fotoprilog


Tagovi

Savjetovanje voćara Zlatko Kraljičak Program ruralnog razvoja Hrvatska voćarska zajednica Željko Banjavčić Mladen Dobranić Matija Posavec Tomislav Ćosić Nova zemlja Zoran Vasić Strateški ciljevi Dražen Crnčec Hladnjače Uzorni voćar


Autor

Zlatko Pavošević

Više [+]

Zlatko je ortodoksni Grafičar, dugogodišnji agro empiričar, jedan od osnivača poljoprivrednih časopisa Nova zemlja i Agroglas ... a navija za najbolji poljoprivredni portal ... ili ukratko "iz mire tri Pavoša vire" :)