Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 15.10.2015. 12:05

Za protugradnu zaštitu voćnjaka 663 tisuće kuna

Miroslav Kolić bavi se voćarstvom, kao i prije njegov otac. No za razliku od oca koji je imao jedan hektar jabuka, Miroslav je nasade proširio na čak 34 hektara. Novcem IPARD-a, voćnjak je zaštitio od tuče.

Foto: Gordan Panić
  • 281
  • 65
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda zajednice.

Obiteljskom poljoprivrednm gospodarstvu Kolić Miroslava iz Jarmine u Vukovarsko-srijemskoj županiji, isplaćeno je oko 663 tisuće kuna za ulaganje u sustav zaštite od tuče i nabavku traktora. Korisnik je kroz navedeno ulaganje omogućio sigurnije uvjete i olakšao proces održavanja nasada voćnjaka. OPG Kolić ima 34 hektara nasada jabuka. Voćnjaci se nalaze u mjestu Gabošu.

Želja mu je doći do 50 ha nasada

"Možete imati 100 hektara nasada, no ako nemate kvalitetnu zaštitu, trud vam je uzaludan. Voćarstvo je jako zahtjevno i onaj tko radi da bi zaradio, neće uspjeti. To jednostavno morate voljeti, jer ima godina kad nemate nikakve zarade, a radite dan i noć. Jabuku naplatim kroz godinu dana, prevrćem svaku kunu tri puta, a novac je negdje drugdje. Ipak svoju budućnost vidim tu i želja mi je imati 50 hektara nasada", kaže 30-godišnji Miroslav koji je posao naslijedio od oca Ivana.

Inače, Miroslav Kolić je na nedavnom natjecanju za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika, osvojio četvrto mjesto koje mu je između ostaloga donijelo i poziv za sudjelovanje na 3. Europski kongres mladih poljoprivrednika, koji će se slijedećega mjeseca održati u Bruxellesu.

Foto: Gordan Panić


Tagovi

Agencija za plaćanja IPARD Mjera 101 Miroslav Kolić Jarmina Ivan Kolić Vukovarsko-srijemska županija Voćnjaci Nasadi jabuka Zaštita od tuče Gaboš Zarada Mladi poljoprivrednik Bruxelles Kongres mladih poljoprivrednika


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.