Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 06.08.2015. 13:00

Za preradu maslina 1,36 milijuna kuna

Tvrtka Grikula s otoka Brača, nabavila je pomoću IPARD sredstava, novu opremu za preradu maslina i proizvodnju maslinovog ulja.

Foto: grikula hr
  • 197
  • 15
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 103 Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda zajednice.

Tvrtki Grikula d.o.o. osnivača Stjepana Eterovića iz Pučišća na Braču u Splitsko-dalmatinskoj županiji, isplaćeno je 1.369.623,43 kuna za ulaganje u opremu za preradu maslina i proizvodnju maslinovog ulja te opremu za obradu otpadnih voda, filtriranje zraka i rashladnih sustava.

Moderan način prerade maslina

"Svi članovi obitelji Grikula, od najstarijeg do namlađeg, dio su obiteljskog posla, a svojim trudom njeguju i održavaju tradiciju koju je započeo otac Stjepan. Prije trinaest godina tvrtka je stekla pravo vlasništva nad Poljoprivrednom zadrugom Dubrava koja je bila u stečaju. Obnovili smo i razvili djelatnost uljare, a u istom prostoru, na površini od 26 000 m2, nalaze se i pekara te skladišni prostori. U našoj uljari, tehnologijom hladne prerade, svake godine proizvedemo izvrsno maslinovo ulje kao rezultat truda ovdašnjih ljudi, koji s kršom žive i na njemu stvaraju život. Naš daljnji cilj je povećati opseg poslovanja modernim načinom prerade maslina kako bismo uvijek mogli svim svojim klijentima ponuditi vrhunsku uslugu", ističu u tvrtki Grikula. Nova i moderna oprema, nabavljena ovim IPARD sredstvima, zasigurno će im u tome itekako pomoći.

Foto: grikula hr


Fotoprilog


Tagovi

Agencija za plaćanja IPARD Mjera 103 Grikula d.o.o. Pučišća na Braču Stjepan Eterović Splitsko-dalmatinska županija Prerada maslina Proizvodnja ulja Rashladni uređaji Otpadne vode Otac Stjepan Poljoprivredna zadruga Dubrava Obnova uljare Pek


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.