Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Komunalna infrastruktura
  • 03.11.2015. 15:00

Za infrastrukturu baranjskih mjesta 900 tisuća kuna

Osječko-baranjska županija izdvojila je iz svojega proračuna 900 tisuća kuna za pomoć u obnovi komunalne infrastrukture za pet baranjskih mjesta.

  • 125
  • 9
  • 0

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić potpisao je ugovor s načelnicima općina Bilje, Darda, Draž i Petlovac te gradonačelnikom Belog Manastira, o dodjeli novčane pomoći iz županijskog proračuna, a za potrebe realizacije nekoliko važnih projekata u spomenutom gradu i općinama. Dobivenih 900 tisuća kuna, bit će, prije svega utrošeno na izgradnju te obnovu komunalne infrastrukture. Župan Šišljagić je kazao kako su potrebe puno veće, no županija je dala koliko je mogla u ovome trenutku.

Baranjske jabuke prodaju se u Skandinaviji i na Bliskom istoku

Župan i suradnici u Kneževim Vinogradima posjetili su i tvrtku za proizvodnju i preradu voća Rabo d.o.o. u čijem je vlasništvu jedna od najvećih hrvatskih plantaža jabuka, površine 120 hektara. Goste je s poslovanjem te prodajom voća na domaćem i stranim tržištima upoznao direktor Nikola Velicki.

Jedan od zanimljivih podataka je i taj što ova tvrtka jabuke izvozi na tržišta skandinavskih zemalja, ali i u Afriku te Bliski istok. Župan je rekao da zna kako su hladnjače za skladištenje voća i povrća nužno potrebne na području ove županije, pa je županija upravo stoga i pokrenula projekt gradnje regionalnog distribucijskog centra.


Tagovi

Osječko-baranjska županija Vladimir Šišljagić Bilje Darda Draž Petlovac Beli Manastir Novčana pomoć Županijski proračun Komunalna infrastruktura Kneževi Vinogradi Rabo d.o.o. Plantaža jabuka Nikola Velicki Skandinavske zemlje Afrika Bliski


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]