Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta
  • 07.10.2016. 16:00

Vrijeme je za suzbijanje višegodišnjih korova!

Višegodišnji korovi predstavljaju poseban problem u suzbijanju korova. Jedino pravo suzbijanje takvih korova moguće je tijekom jeseni kada se mogu uništiti iz korijena!

  • 9.266
  • 386
  • 0

Višegodišnji korovi (pirika, osjak, slak, zubača) predstavljaju poseban problem u suzbijanju korova. Jedino pravo suzbijanje takvih korova moguće je tijekom jeseni kada se mogu uništiti iz korijena. Isto vrijedi i za nepoljoprivredne površine i rubove parcela jer su obično tamo korovi i šikare koji predstavljaju odlično stanište za brojne glodavce i insekte.

Osim voćnjaka i vinograda sada je vrijeme za očistiti strništa od svih vrsta korova i ne dozvoliti da se osjemene. Syngenta preporuča pripravak Ouragan system 4, najbolje rješenje za višegodišnje nasade i strništa. To je suvremeni, sistemični totalni herbicid namijenjen totalnom suzbijanju jednogodišnjih i višegodišnjih rizomskih korova na strništima, voćnjacima, vinogradima, okučnicama.

Poboljšana formulacija Ouragana

Ouragan je totalni herbicid na bazi glifosata, potpuno drugačiji od ostalih proizvoda na ovoj bazi. Premješta se sistemično (akropetalno i bazipetalno) i uništava kako nadzemne tako i podzemne dijelove korova (korijenje).

4 puta poboljšana formulacija Ouragana:

  • ugrađen okvašivač - specijalni okvašivač od kukuruznog škroba, brže usvajanje u list i prenos do korijena
  • sadrži amonijevu sol - navlači vlagu iz zraka te sprječava prerano sušenje herbicida na površini lista zbog čega je učinkovitiji od drugih herbicida
  • neznatno pjenjenje bez neugodnog mirisa
  • primjena u velikom broju kultura (voćnjaci, vinogradi, mladi nasadi četinjača, poljoprivredne i nepoljoprivredne površine)
  • dozvoljen je u voćnjacima i vinogradima starijim od četiri godine

Doza za primjenu Ouragana u jesen: svi jednogodišnji korovi i neki višegodišnji (pirika i osjak) - 5 lit/ha, zubača (troskot) i kupina 8 lit/ha. Prije jesenske primjene u voćnjacima treba ukloniti izdanke iz podloge. Ne preporučuje se prskati po vjetrovitu vremenu. Da bi uspjeh u suzbijanju bio potpun korov mora biti zelen.

Za više informacija o Ouragan herbicidu, obratite se tvrtki Syngenta na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Syngenta Ouragan Herbicid Višegodišnji korovi


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.