Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Neobičan uzgoj
  • 20.08.2017. 09:00

Voće i povrće u raznim oblicima pravi su hit

Bundeve u obliku lubanje, kvadratne lubenice, srcolike jabuke, krastavci u obliku zvijezda i mnogo drugo voće i povrće sve je popularnije u Kini i Japanu.

Foto: josephtame/bigstockphoto.com
  • 1.882
  • 86
  • 0

Bundeve u obliku lubanje, kvadratne lubenice, srcolike jabuke, krastavci u obliku zvijezda i mnogo drugo voće i povrće uzgaja se u Kini i Japanu, piše Fresh Plaza.

"Japanski uzgajivači bili su prvi koji su počeli s uzgojem voća i povrća u posebnim oblicima. Posljednjih godina trend je postao sve popularniji i u Kini. Kruške u obliku Buddhe postale su veliki hit prije nekoliko godina, a ove godine popularne su kvadratne lubenice", kaže Steven Ding, utemeljitelj Fruit Moulda.

"Trenutno izvozimo našim partnerima u SAD-u, Bliskom istoku, Velikoj Britaniji i Njemačkoj. Naše najveće tržište je SAD. Većina naših partnera su hobi uzgajivači, ali uspostavili smo suradnju i s većim poljoprivrednim tvrtkama."

Naši vrhunski izvozni proizvodi su lubenice u obliku srca i krastavci u obliku zvijezda. Kako se to radi? Kada je plod dovoljno mali da se ukalupi, kalup se stavlja na vrh voća. Zatim, nakon 10 do 15 dana, plod će napuniti kalup i biti prešan u njegov oblik. Tada je plod spreman za berbu. Uzgajivač treba odabrati pravu veličinu ploda koji bi se uklopio u kalup kako bi dobio savršen željeni oblik, kaže Steven.

Foto: josephtame/bigstockphoto.com


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.