Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro-tok
  • 26.08.2017. 16:30

Uštedite vrijeme i novac uz samohodni kombajn

Vučeni sakupljači su prikladni za branje lješnjaka, kestena, badema, oraha, kave, makadamija i maslina. Rezultat su razvoja, znanja i tehnologije, te su predstavnici FACMA mehanizacije za berbu plodova.

  • 5.839
  • 363
  • 1

U poljoprivrednoj proizvodnji bitno je zadovoljiti sve zahtjeve koji se odnose na preciznost, učinkovitost i racionalnost. Agro-tok d.o.o. je tvrtka iz Širokog polja koja već dugi niz godina opskrbljuje tržište najmodernijim profesionalnim strojevima koji mogu udovoljiti baš tim zahtjevima.

Jedan od strojeva koji zadovoljavaju takve zahtjevne kriterije je i samohodni kombajn za sakupljanje lješnjaka i drugih jezgričavih kultura, FACMA Cimina C380S. Posebnost mu je to što se sakupljanje vrši uz pomoć hidraulično pogonjenih četki, prilagodljivih teškim terenima, te vakumskom usisavanju lješnjaka, kao i adaptaciji za čišćenje istarskog lješnjaka iz čašice, i postaje nužnost za rad u našem podneblju gdje je zastupljenost istarskog sortimenta lješnjaka velika.

Uz samohodne sakupljače lješnjaka, u ponudi imaju i vučene verzije sakupljača, koji su pogodni i za manje proizvođače i koji, uz određene dodatke, mogu odrađivati iste poslove kao i samohodni sakupljači.

Ispod teksta pogledajte foto galeriju sa 4. Farm Show, Osijek tvrtke Agro-tok!

Kombajni FACMA rezultat su razvoja, znanja i tehnologije stečene kroz desetljeća proizvodnje i primjene strojeva na kulturama širom svijeta.

Prednosti samohodnog kombajna

Jednostavan je za rukovanje, povećava učinkovitost te smanjuje troškove i neizvjesnost u radu. Štedi radnu snagu, budući da je za obavljanje posla potreban samo jedan čovjek.

Svi samohodni kombajni opremljeni su prednjom hidrauličnom četkom za sakupljanje plodova, te bočnom opremom za puhanje, namjenjenoj ispuhivanja ploda iz reda u sljedeći međured kako bi se u sljedećem prolazu olakšalo sakupljanje.

Modeli samohodnih kombajna su dostupni u različitim veličinama koje su u međuzavisnosti s potrebama, odnosno veličini nasada. U videu pogledajte samohodni kombajn u radu.


Povezana biljna vrsta

Lijeska

Lijeska

Sinonim: Lješnjak, lješnik | Engleski naziv: Hazel | Latinski naziv: Corylus avellana L.

Lijeska je sredozemna kultura i izrazito heliofitna biljka. Vrlo je neobična voćka jer za razliku od drugih vrsta koje cvatu u proljeće, ona cvate zimi i to od prosinca do ožujka.... Više [+]

Fotoprilog


Tagovi

Samohodni kombajn Vučeni Lješnjak Sakupljanje


Autorica

Marina Parlov Puljiz

Više [+]

Marina je profesorica hrvatskog jezika, a dio je prodajnog tima Agrokluba.


Partner

Agro-tok d.o.o.

Vukovarska 239E - Industrijska zona Nemetin, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 98 9109 900, e-mail: info@agrotok.hr web: http://www.agrotok.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.