Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dulum zemlje
  • 21.01.2023. 10:30
  • Zagrebačka, Donja Bistra

U četvrtoj epizodi Duluma zemlje obitelj Šulog - uzgajaju egzotično voće u Zagorju

Ivan Šulog ne prestaje tražiti nove interese i prilike za stvaranjem nečeg drugačijeg i novog, a za sebe kaže kako ga motivira raditi sve ono što ne rade drugi

Foto: Dulum zemlje
  • 3.076
  • 283
  • 0

U Zagorju ne uspijevaju samo vinove loze i tradicionalne kulture. Tamo rastu indijanske banane, ali i neke voćke na koje mi lokalitetno nismo navikli.

Zašto i kako ih uzgaja, već dugi niz godina u novoj epizodi“ Duluma zemlje“ govori Ivan Šulog. Pogledati ju možete u ponedjeljak, 23. siječnja na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije (HRT1) u 20:15 sati.

Ivan Šulog: Indijanska banana laka je za uzgoj, sadnice nabavite na festivalu u Donjoj Bistri

Vlasnik ovog gospodarstvo iz Donje Bistre, Ivan Šulog ne prestaje tražiti nove interese i prilike za stvaranjem nečeg drugačijeg i novog, a za sebe kaže kako njega motivira raditi sve ono što ne rade drugi.

Žute lubenice, kiwano, indijske banane

"Uzgojem tropskog voća bavim se već više od 20 godina i taj je put bio interesantan i poučan. Od samog početka do danas naučili smo mnogo te proširili vrste voća i povrća koje uzgajamo i izvozimo u inozemstvo, koje je naše glavno tržište", izjavio je Šulog. Naime, na njegovim poljima naći će se kiwano, indijanske banane, žute lubenice i mnoštvo drugog šarenog i oku primamljivog voća i povrća iz tropskih krajeva.

Kaže ne može znati koliko će se ovim poslom moći baviti i što donosi sutra. "Koliko god uživao u ovome gledam što je sljedeće, koji je sljedeći posao u koji ću krenuti. Rizik je svuda oko nas i on je prepreka, a ja ne razmišljam o tome, razmišljam što je sljedeće i što od toga mogu stvoriti", poručuje.

Autori Filip Filković Philatz i Tomislav Krnić te producentica Tamara Babun, u 50-ak će nam minuta nove epizode slikom i tonom ispričati kako je izgledao Šulogov početak, koje su sve greške činili i što su godinama uzgoja naučili.

U zadnje dvije epizode Slavonija i Istra

Nakon ove priče peta epizoda Duluma zemlje pokazat će što se uzgaja na gospodarstvu Zvonimira Kalića u Vrpolju.  Za kraj ekipa vas vodi u središte Istre, u selo Ipši, gdje idemo Ipšama - obitelji koja će nam pokazati što s grožđem i maslinama i kako to činiti vrhunski. 

Pogledajte trailer za četvrtu epizodu:

 


Tagovi

Dulum zemlje Ivan Šulog Četvrta epizoda HRT Druga sezona Egzotično voće


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]