Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 26.08.2014. 14:00
  • Dubrovačko-neretvanska

U borbu protiv maslinine muhe!

Obavijest Savjetodavne službe za voćare - maslinare, kojima prijeti maslinina muha!

  • 101
  • 5
  • 0

Upozoravaju se maslinari da se proteklih dana intenzivirao ulov maslinine muhe (Bactrocera oleae) na feromonske lovke. Obzirom da vremenske prilike pogoduju razvoju ovog štetnika, potrebno je nastaviti s mjerama zaštite.

Kao preventivnu mjeru zaštite moguće je koristiti gotov mamac Eco trap i pripravak Succes bait (spinosad +atraktant) koji su dozvoljeni u sustavu ekološke proizvodnje. Metoda zatrovanih mamaca ima najbolji učinak ako se provodi na širem području.

Tretiranje cijele krošnje opravdano je u slučaju da je napadnuto 10 - 15 % plodova i za tu namjenu registrirani su pripravci na osnovi dimetoata ( Rogor 40, Chromgor 40, Perfekthion,Ritam, Zagor) i deltametrina ( Decis 2,5 EC).

Vremenske prilike pogoduju razvoju gljivične bolesti i paunovo oko te je uputno napraviti preventivnu zaštitu pripravkom Neoram WG.

Zaštitu obaviti za mirna vremena prema uputama na etiketi SZB vodeći računa o karenci. Svako tretiranje evidentirati, a ambalažu zbrinuti na propisan način!

Korisnik ne smije posjedovati, skladištiti ili primijeniti sredstva koja nisu registrirana u RH. Podaci o registriranim SZB u RH vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS) dostupnom na linku.

Ivana Tomac Talajić dipl.ing.agr.
E-mail:Ivana.Tomac.Talajic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]