Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • TISUP
  • 11.05.2021. 10:30

TISUP: U travnju niže cijene jabuka i krumpira

izvješće o cijenama voća i povrća na veletržnicama u proteklom mjesecu objavio je Tržišni cjenovni informacijski sustav.

Foto: Maja Celing Celić (ilustracija)
  • 127
  • 80
  • 0

Tržišni cjenovni informacijski sustav u poljoprivredi objavio je izvješće o cijenama voća i povrća na veletržnicama u travnju 2021. godine. 

Prema njihovim podacima niže cijene zabilježene su kod jabuka sorte Idared, Jonagold, Golden delicious, Granny Smith, Fuji, kruški, naranči, limuna, grejpa, banana što se tiće voća, a kada je riječ o povrću kod rajčica, paprike slatke bijele, paprike slatke dugoljaste zelene, patlidžana, crvenog luka, češnjaka, kupus zelenog i crvenog, kelja, mrkve, zelene salate kristalke, endivije, mahuna, graha bijelog i šarenog, krumpira, mladog krumpira, šampinjona, blitve i peršina.

S druge strane, navode, nešto više cijene u travnju imalo je bijelo i crno stolno grožđe, kivi, jagode te povrće: rajčica "Trešnjar" (koktel), paprika rog, paprika slatka četvrtasta u boji, salatni krastavac, mladi luk, zelena salata puterica, cvjetača, crveni radić, rotkvica, špinat.

Veleprodajne cijene žutih banana

Također, TISUP je objavio i podatke o veleprodajnim cijenama žutih banana za prošli mjesec. 

Tako su one iz Ekvadora na reprezentativnom tržištu RH u travnju ove godine u odnosu na isti mjesec prošle godine imale veleprodajnu cijenu nižu 6,09 posto. U odnosu na prethodni mjesec ove godine bila je isto niža, 0,44 posto.

"Veleprodajna cijena žutih banana iz Kolumbije u travnju je ove godine u odnosu na travanj 2020. godine bila niža 5,56 posto, a u usporedbi s cijenom u ožujku cijena im je bila niža 2,86 posto“, stoji u izvješću.


Izvori

Tržišni cjenovni informacijski sustav u poljoprivredi


Tagovi

TISUP Cijene voća Cijene povrća Žute banane Veleprodajne cijene


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?