Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • TISUP
  • 12.07.2021. 15:00

TISUP: U lipnju zabilježene niže cijene lubenice i jabuka, a više rajčice i paprike

Žute banane iz Ekvadora zabilježile su niže cijene, a one iz Kolumbije nešto više u odnosu na isti mjesec prošle godine, objavio je Tržišni cjenovni informacijski sustav u poljoprivredi (TISUP)

Foto: Depositphotos/biggereye
  • 281
  • 188
  • 0

Tržišni cjenovni informacijski sustav u poljoprivredi (TISUP) objavio je stanje veleprodajne cijene voća i povrća na veletržnicama i žutih banana u lipnju ove godine. 

Prema tim podacima, niže cijene kod voća zabilježile su jabuke sorte Idared, Jonagold, Golden delicious, Granny Smith i Fuji te kruške, kiviji, lubenica, naranče, limun, jagode i banane. 

Više cijene s druge strane bile su kod stolnog grožđa, breskvi, marelica, trešanja, višanja, nektarina, dinja i grejpa.

Od povrća niže su cijene imali paprika slatka bijela, patlidžan, salatni krastavci, kornišoni, crveni luk, češnjak, cvjetača, grah bijeli i šareni, krumpir, šampinjoni i blitva, dok su rajčice, paprike, mladi luk, kupus zeleni i crveni, kelj, zelena salata puterica i kristalka, mrkva, mahune, mladi krumpir, crveni radić, rotkvica, špinat i peršin imali nešto više cijene. 

Vezano za žute banane, one iz Ekvadora na reprezentativnom su tržištu Hrvatske u lipnju ove godine u odnosu na isti mjesec prošle imale veleprodajnu cijenu nižu 6,28 posto. Također, cijena je bila manja i u usporedbi sa svibnjom ove godine, za 3,75 posto. 

S druge strane, banane iz Kolumbije zabilježile su više cijene, za 7,91 posto uspoređujući s lipnjem 2020. godine i 5,44 posto u odnosu na svibanj ove godine. 


Tagovi

TISUP Cijene voća Cijene povrća Žute banane


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]