AgroKlub.com

\

Voćarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Voćarstvo » Talijansko voće cijenjeno na vanjskim tržištima

Talijansko voće cijenjeno na vanjskim tržištima

Izvoz voća

Talijansko voće cijenjeno na vanjskim tržištima

Datum: 08.01.2017. 12:00

Kategorija:

Voćarstvo

Talijansko voće je dobro poznato i visoko cijenjeno na međunarodnim tržištima, a predstavlja najkonzistentniji poljoprivredni proizvod talijanskog izvoza

Talijansko voće je dobro poznato i visoko cijenjeno na međunarodnim tržištima, a predstavlja najkonzistentniji poljoprivredni proizvod talijanskog izvoza, piše eurofresh.

U ovaj posao uloženo je dosta nove tehnologije što uključuje prostore za skladištenje i očuvanje voća te transport koji omogućuje talijanskim proizvođačima brzu dopremu svježe robe na udaljena tržišta.

Mnoge talijanske tvrtke danas polažu svoje nade u izvoz.

Ljetno voće ide u EU i na Bliski Istok

U prodaji Apofruit-a danas izvoz čini 50%, a neki proizvodi su gotovo ciljani za prodaju na vanjskim tržištima. Najveća tržišta su kažu u Europi - Njemačkoj, Velikoj Britaniji i skandinavskim zemljama.

Tu se izvozi ljetno voće, breskve, nektarine,dok je zimi aktualan izvoz na prekomorska tržišta.Zadnje dvije sezone kažu, izvoz ljetnog voća širi se na ne-EU zemlje. Zračni transport je ono što čini razliku jer takvo voće mora brzo stići do odredišta zbog kratkog roka trajanja. Trenutno je najzanimljivija destinacija Bliski Istok.

Kiwi, jabuka i grožđe mogu izdržati zahtjeve vanjskih tržišta

Situacija je drugačija za jabuke koje se izvoze u velikim količinama, sveukupno 58% jabuke završi u EU i izvan nje.Više od polovine proizvodnje kiwi-ja se izvozi (63%), a od toga je 5% namijenjeno prekomorskim tržištima, a taj odnos se i dalje povećava. Jabuke kiwi i grožđe imaju dulju rok trajanja i mogu se dostaviti u razumnim rokovima da im se kvaliteta ne naruši. Tako voće ide u Brazil i Bliski Istok.

Što se tiče Kine, zbog njihovih fitosanitarnih restrikcija jedini proizvod koji se tamo izvozi je kiwi. Očekuje se i otvaranje meksičkog tržišta.

Foto: pixabay.com, uhug

Broj pregleda članka: 2461; Uspješnost članka: 173.05

Tagovi: Izvoz, Voće, Italija, EU

Ključne riječi članka: talijansko, voce, cijenjeno, na, vanjskim, trzistima, tržišta, izvoz, jabuke, izvozi, bliski, tržištima, istok, bliski istok


Ivana Nađ

Svi tekstovi autora

Autorica Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."