AgroKlub.com

\

Voćarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Voćarstvo » Talijansko voće cijenjeno na vanjskim tržištima

Talijansko voće cijenjeno na vanjskim tržištima

Izvoz voća

Talijansko voće cijenjeno na vanjskim tržištima

Datum: 08.01.2017. 12:00

Kategorija:

Voćarstvo

Talijansko voće je dobro poznato i visoko cijenjeno na međunarodnim tržištima, a predstavlja najkonzistentniji poljoprivredni proizvod talijanskog izvoza

Talijansko voće je dobro poznato i visoko cijenjeno na međunarodnim tržištima, a predstavlja najkonzistentniji poljoprivredni proizvod talijanskog izvoza, piše eurofresh.

U ovaj posao uloženo je dosta nove tehnologije što uključuje prostore za skladištenje i očuvanje voća te transport koji omogućuje talijanskim proizvođačima brzu dopremu svježe robe na udaljena tržišta.

Mnoge talijanske tvrtke danas polažu svoje nade u izvoz.

Ljetno voće ide u EU i na Bliski Istok

U prodaji Apofruit-a danas izvoz čini 50%, a neki proizvodi su gotovo ciljani za prodaju na vanjskim tržištima. Najveća tržišta su kažu u Europi - Njemačkoj, Velikoj Britaniji i skandinavskim zemljama.

Tu se izvozi ljetno voće, breskve, nektarine,dok je zimi aktualan izvoz na prekomorska tržišta.Zadnje dvije sezone kažu, izvoz ljetnog voća širi se na ne-EU zemlje. Zračni transport je ono što čini razliku jer takvo voće mora brzo stići do odredišta zbog kratkog roka trajanja. Trenutno je najzanimljivija destinacija Bliski Istok.

Kiwi, jabuka i grožđe mogu izdržati zahtjeve vanjskih tržišta

Situacija je drugačija za jabuke koje se izvoze u velikim količinama, sveukupno 58% jabuke završi u EU i izvan nje.Više od polovine proizvodnje kiwi-ja se izvozi (63%), a od toga je 5% namijenjeno prekomorskim tržištima, a taj odnos se i dalje povećava. Jabuke kiwi i grožđe imaju dulju rok trajanja i mogu se dostaviti u razumnim rokovima da im se kvaliteta ne naruši. Tako voće ide u Brazil i Bliski Istok.

Što se tiče Kine, zbog njihovih fitosanitarnih restrikcija jedini proizvod koji se tamo izvozi je kiwi. Očekuje se i otvaranje meksičkog tržišta.

Foto: pixabay.com, uhug

Broj pregleda članka: 2464; Uspješnost članka: 173.2

Tagovi: Izvoz, Voće, Italija, EU

Ključne riječi članka: talijansko, voce, cijenjeno, na, vanjskim, trzistima, tržišta, izvoz, jabuke, izvozi, bliski, tržištima, istok, bliski istok


Ivana Nađ

Svi tekstovi autora

Autorica Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."


Anketa

Koji biste pick up izabrali za svoje gospodarstvo?

Ford Ranger (37%)

Isuzu D-Max (9%)

Mitsubishi L200 (3%)

Nissan Navara (6%)

Toyota Hilux (22%)

VW Amarok (22%)

Broj glasova: 129

Pregled svih anketa »

Komentiraj anketu »