Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 01.04.2019. 09:15

Što donosi Nacrt prijedloga Programa potpore za proizvođače mandarina?

Proizvođači mandarina, Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je nova savjetovanja na koje ste pozvani. 

Foto: Pixabay/Andrew_Flowers
  • 618
  • 39
  • 0

Proizvođači mandarina, Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je nova savjetovanja na koje ste pozvani. 

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Nacrt prijedloga Programa potpore za proizvođače mandarina za 2019. godinu

Kako objašnjavaju, cilj donošenja Programa potpore za proizvođače mandarina za 2019. godinu je smanjiti troškove proizvodnje i poboljšati ukupne rezultate i održivost proizvodnog potencijala oštećenog uslijed velike rasprostranjenosti i štetnog djelovanja Sredozemne voćne muhe - Ceratitis capitata (Wiedemann) te stimulirati provođenje aktivnosti iz Akcijskog plana o poduzimanju mjera za sprječavanje širenja i suzbijanje sredozemne voćne muhe – Ceratitis capitata (Wiedemann) u dolini rijeke Neretve za razdoblje od 2018. do 2021. godine i nadoknaditi štetu uzrokovanu djelovanjem ovoga štetnika.

Korisnik potpore je proizvođač mandarina koji je upisan u Upisnik poljoprivrednika za površine na kojima proizvodi mandarine i koje su upisane u ARKOD sustav Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Savjetovanje je otvoreno do: 13.4.2019.

Pročitajte i savjetovanje s javnošću za Prijedlog Pravilnika o provedbi Programa potpore za proizvođače mandarina za 2019. godinu

Opis savjetovanja: Cilj donošenja Pravilnika je provedba Programa potpore za proizvođače mandarina za 2019. godinu. Za potporu je prihvatljiv proizvođač koji je upisan u Upisnik poljoprivrednika za površine na kojima proizvodi mandarine i koje su upisane u ARKOD sustav Agencije za plaćanja. Korisnici potpore obvezni su tijekom provedbe Programa pridržavati se mjera propisanih Naredbom o poduzimanju mjera za sprječavanje širenja i suzbijanje Sredozemne voćne muhe – Ceratitis capitata (Wiedemann) („Narodne novine“, broj 73/18.) i Akcijskim planom o poduzimanju mjera za sprječavanje širenja i suzbijanje Sredozemne voćne muhe – Ceratitis capitata (Wiedemann) u dolini rijeke Neretve za razdoblje od 2018. do 2021.

Savjetovanje je otvoreno do: 28.4.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javno savjetovanje Uzgoj mandarina Potpora


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.