Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 19.05.2015. 14:00
  • Virovitičko-podravska

Spriječite crvljivost plodova trešnje

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 182
  • 10
  • 0

Vlasnicima nasada trešanja preporučamo da postave žute ploče u nasadima, radi praćenja leta trešnjine muhe. Ona uzrokuje crvljivost plodova trešnje kasnijih rokova dozrijevanja, koji nisu tržišno upotrebljivi. Ako se primijeti jedna muha na dvije postavljene ploče, treba početi sa suzbijanjem. Primijenite insekticid Mospilan 20 SP koji suzbija i crnu trešnjinu muhu, što je važno onima koji su u sustavu integrirane proizvodnje.

Sredstvo koristite prema priloženoj uputi za upotrebu, ambalažu zbirnite na propisani način, vodite evidenciju o uporabi sredstava za zaštitu bilja, a oni koji su upisani u Upisnik proizvođača u integriranoj proizvodnji, obavezno se moraju pridržavati Tehnoloških uputa za integriranu proizvodnju voća iz 2014.godine.

Ana-Marija Čajkulić, dipl.ing.agr.,

e-mail: ana.marija.cajkulic@savjetodavna.hr


Tagovi

Trešnje Integrirana proizvodnja Savjeti Crvljivost Trešnjina muha Savjetodavna služba Preporuke Mospilan 20 SP Ana-Marija Čajkulić Žute ploče Crna trešnjina muha


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.