Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Berba jabuka
  • 21.10.2015. 07:30

S ratarstva prešao na voćarstvo - danas ne žali!

Unatoč suši, odlična je i kvaliteta jabuka. Imaju i vlastiti bunar za navodnjavanje kap na kap. Cijeli je voćnjak natkriven i zaštitnom mrežom protiv tuče, a danas je u punoj rodnosti.

  • 382
  • 22
  • 0

Uigrana ekipa berača u četiri visinske razine, posao ide kao na traci. Jabuke završavaju u skladišnom boxu. Rezultati berbe na OPG Milas pokazuju da je iza njih dobra sezona. Sa berbom na svojih 11 hektara voćnjaka su krenuli krajem rujna. "Prvo su se brali krupni plodovi zlatnog delišesa jer je tako zahtijevao otkupljivač", govori Marko Milas, vlasnik OPG-a. Završila je berba i sorte jonagold, a čeka se početak berbe sorte granny smith, fuji, kiku.

Suša voćnjaku nije naštetila

Prinos će biti od 55 do 60 tona po hektaru. Unatoč suši, odlična je i kvaliteta. Imaju i vlastiti bunar za navodnjavanje kap na kap. Cijeli je voćnjak natkriven i zaštitnom mrežom protiv tuče, a danas je u punoj rodnosti. Osnovan je 2008. godine, a prije toga, Marko Milas se bavio ratarstvom.

Plasman je osiguran uz puno bolje uvjete nego dosadašnjih godina. Jabuka s OPG Milas svom proizvođaču donosi zaradu, a konkurentna je bilo kojoj drugoj jabuci na EU tržištu. To je poljoprivreda koja treba Slavoniji i Baranji.


Tagovi

OPG Milas Berba jabuka Plasman Otkupljivač Zlatni delišes Jonagold Zaštitna mreža Tuča Marko Milas Zarada