Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 10.07.2022. 10:30

Program potpore za održavanje matičnih nasada u javnom savjetovanju

Prihvatljivi troškovi su: analize matičnih stabala na prisutnost virusa, ozdravljivanje biljnog materijala, nabava repromaterijala..., stoji između ostalog u e-savjetovanju.

Foto: Željka Rački-Kristić
  • 230
  • 27
  • 0

Prijedlog pravilnika o provedbi Programa potpore za istraživanja utjecaja različitih tehnologija i agrotehničkih mjera na održavanje matičnih nasada visokih kategorija za razdoblje od 2022. – 2024. godine, pušten je u javno savjetovanje.

"Njime se propisuje provedba Programa potpore za istraživanja utjecaja različitih tehnologija i agrotehničkih mjera na održavanje matičnih nasada visokih kategorija kojim se osigurava visoka genetska čistoća i zdravstvena ispravnost domaćeg reprodukcijskog voćnog sadnog materijala agruma, jezgričavog i koštičavog voća, što je temeljna pretpostavka sigurne, održive i konkurentne voćarske proizvodnje", pojasnili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Iznos potpore iz Programa dodjeljuje se znanstvenim institucijama u financiranju istraživanja utjecaja različitih tehnologija i agrotehničkih mjera na održavanju matičnih nasada visoke kategorije, a prema rezultatima javnog poziva.

Prihvatljivi troškovi su: analize matičnih stabala na prisutnost virusa, ozdravljivanje biljnog materijala, nabava repromaterijala, agrotehničko održavanje matičnih nasada i objekata visoke kategorije te ostale aktivnosti neophodne za provođenje istraživanja različitih tehnologija i agrotehničkih mjera na održavanje matičnih nasada visokih kategorija.

Međutim, prema Pravilniku PDV nije prihvatljiv trošak.

Više informacija pronađite ovdje ili u dokumentu ispod teksta

Savjetovanje je otvoreno do 3.8.2022., napominju iz Ministarstva.


Dokumenti


Tagovi

Javno savjetovanje Program potpore Matični nasadi


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]