Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 16.09.2014. 10:00
  • Dubrovačko-neretvanska

Prikupljanje prazne ambalaže SZB!

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 62
  • 2
  • 0

Prikupljanje prazne ambalaže od sredstava za zaštitu bilja za Dubrovačko-neretvansku županiju biti će provedeno dana 23.09.2014. (utorak) u vremenu od 14-16 sati na adresi Jasenska bb, ispred tvrtke Poljopromet d.o.o. u Opuzenu.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, korisnici sredstava za zaštitu bilja, proizvođači poljoprivrednih proizvoda za tržište, proizvođači u sustavu PDV-a , dužni su na zakonom propisan način zbrinuti praznu ambalažu sredstava za zaštitu bilja.

Akciju provodi ovlaštena tvrtka C.I.A.K. d.o.o. kao partner udruge CROCPA u projektu Crocpa eko model. Na ovaj način prikuplja se ispražnjena i temeljito oprana ambalaža tvrtki članova Udruge CROCPA (AM Agro, Agroteks, AgroChem-Maks, BASF, Bayer CropScience, Chromos Agro, Dow AgroSciences, Florel, Pinus Agro, Syngenta Agro, Genera dd i Herbos d.d. u stečaju) koje financiraju ovu akciju.

Donosioci ambalaže dužni su pravilno ispuniti Prateći list za opasan otpad (Obrazac PL-Oo). Prilikom popunjavanja obrazaca potrebno je imati OIB, MBS, MBO, MIBPG (ovisno o tome radi li se o OPG-u, tvrtki ili obrtu), a kilažu nije potrebno upisivati. Prilikom predaje prazne ambalaže tvrtka CIAK d.o.o. će ovjeriti pravilno ispunjene obrasce , a korisnici sredstava za zaštitu bilja dužni su ih čuvati 5 godina.

Obrasci se mogu nabaviti u Narodnim novinama ili u knjižarama, a upute o pravilnom načinu ispunjavanja obrazaca mogu se vidjeti na web stranici www.crocpa.hr.

Ivana Tomac Talajić dipl.ing.agr.
e-mail:Ivana.Tomac.Talajic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]