Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 16.01.2015. 12:00
  • Primorsko-goranska

Pregled uređaja za primjenu SZB!

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 176
  • 7
  • 0

Sukladno Zakonu o održivoj uporabi pesticida (NN 14/2014) i Pravilniku o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (NN 142/2012) svi korisnici SZB prilikom tretiranja moraju koristiti uređaje za primjenu sredstava za zaštitu bilja koji se redovito pregledavaju i nose znak o obavljenom pregledu.

Do 26. studenog 2014. trebali su biti pregledani svi traktorski uređaji za aplikaciju pesticida proizvedeni prije 1995. godine. Svi uređaji moraju biti barem jednom pregledani do 26. studenog 2016. godine. Pregledu ne podliježu leđne nošene i ručne prskalice.

Nakon tog datuma mogu se koristiti samo uređaji za aplikaciju koji od ovlaštene ispitne stanice imaju znak o redovitom pregledu. Pregledi uređaja obavljaju se jednom u tri godine od zadnjeg pregleda. Za uređaje proizvedene nakon 1. siječnja 2013. godine izdani certifikat vrijedi pet godina. Za upis novih uređaja potrebno je donijeti račun i tehničke podatke uređaja.

Prva testiranja i pregled uređaja za primjenu sredstava za zaštitu bilja u Primorsko-goranskoj županiji održati će se u Vrbniku u danima 26.,27. i 28.siječnja.2015. ispred Poljoprivredne zadruge Vrbnik u vremenu od 9.00 do 17.00.

Ispitivanje uređaja provoditi će ovlaštena ispitna stanica Fitopromet d.o.o.sve dodatne informacije na www.fitopromet.hr.

Prije pristupanje pregledu uređaja trebatemeljito očistiti uređaj iznutra i izvana (koristite sredstva za čišćenje). Očistiti sve filtere i mlaznice. Na ispitno mjesto treba doći sa minimalno 2/3 spremnika napunjenog čistom vodom. Sa sobom treba ponijeti osobne podatke, OIB, MIBIG i sve tehničke podatke uređaja.

Karmen Karlić, dipl.inž.agr.
E-mail: Karmen.Karlic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]