Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BASF
  • 27.03.2015. 16:30

Pravovremeno zaštitite svoje nasade voća!

Prvo prskanje u sezoni je vrlo bitno i ne smije ga se propustiti. BASF preporuča koje preparate odabrati!

  • 1.307
  • 65
  • 0

Sezonu zaštite u voćarstvu obično otvaraju proizvođači breskve. Prva prskanja su uglavnom najteža - odvijaju se nakon duge pauze pa radna temperatura još nije postignuta, a povrh toga je period unutar kojeg prskanje breskve treba provesti vrlo kratak i ne smije ga se propustiti.

Preventivni fungicid Delan - inhibira klijanje spora

Kovrčavost lišća breskve

Za zaštitu breskve od kovrčavosti lišća, potrebno je primijeniti kontaktni fungicid Delan® 700 WDG u dozi od 750 gr/ha. Delan® 700 WDG se primjenjuje sam, ali se može miješati s preparatima na bazi bakra. Tretiranje se provodi u fenofazi početka bubrenja pupoljaka (a može i tik pred sam početak), ali kasnije je jednostavno prekasno. U uvjetima neravnomjernog i sporog kretanja vegetacije, kakvo je u tekućoj godini, tretiranje se može ponoviti.

Nakon ovog perioda, u koštičavom voću dolazi izuzetno bitna faza - faza cvatnje, kada se pored formiranja ploda, odvija i razvoj monilije ili sušenja cvjetova i rodnih grančica. Stoga je period cvatnje potrebno popratiti primjenom odgovarajućeg fungicida.

Signum - fungicid koji zadovoljava najviše standarde zaštite okoliša

Da bi mogao biti primijenjen u osjetljivoj fazi cvatnje, osim efikasnosti, fungicid mora zadovoljiti stroge uvjete zaštite okoliša. Najviše standarde zadovoljava upravo Signum®. Signum® ima produženo preventivno djelovanje, ne ovisi o temperaturi (djeluje i kad je hladno i kad je toplo), a zbog brze apsorpcije u biljku, djeluje i u kišnim razdobljima.

Botritis (siva trulež) na plodovima jagode

Signum® je preparat koji je na zadatku tijekom cijele godine - pitanje je samo za što ga se koristiti i u kojoj količini. Zimi u plastenicima i staklenicima čuva uzgojene biljke, poput salate i rajčice, od najraširenije bolesti u biljnom svijetu - botritisa ili sive truleži.

No, u bliskoj budućnosti, za koju se sada trebamo pripremiti, Signum® će od botritisa štititi naše jagode i ostalo jagodasto voće. Signum® se u jagodastom voću primjenjuje u periodu cvatnje, u količini od 1.5 kg/ha.

Saznajte više i osigurajte si vrhunsku zaštitu, a ispod članka pogledajte fotogaleriju i prepoznajte bolest koja je možda napala vaše nasade voća!


Povezana biljna vrsta

Breskva

Breskva

Sinonim: - | Engleski naziv: Peach | Latinski naziv: Prunus persica L.

Breskva je jedna od najpopularnijih voćnih vrsta u svijetu koja potječe iz Kine. Najveći obujam proizvodnje breskve je u Europi gdje su Italija, Grčka, Španjolska i Francuska... Više [+]

Fotoprilog


Tagovi

BASF Delan 700 WDG Signum Fungicid Bubrenje pupoljaka Monilija Botritis Siva trulež Kovrčavost lišća Breskva Zaštita voćaka


Partner

BASF Croatia d.o.o.

Slavonska avenija 1b, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: + 385 (0)1 60 00 027, e-mail: matea.basic@basf.com web: http://www.agro.basf.hr