Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Berba jabuka
  • 30.08.2015. 16:55

Poziv na berbu starinskih sorti jabuka

Ljubitelje jabuka, posebno onih starinskih sorti, Udruga voćara, vinogradara i povrćara općine Sv. Martin na Muri, poziva 08. rujna na početak berbe.

  • 313
  • 43
  • 0

Bilo da živite na području međimurske općine Sv. Martin na Muri ili ćete se u utorak 08. rujna 2015., tamo naći slučajno, Udruga voćara, vinogradara i povrćara spomenute općine, u suradnji s OPG-om Mladena Dobranića iz mjesta Brezovca, pozivaju vas na početak berbe starinskih sorti jabuka.

"Voćarstvo se u Svetom Martinu na Muri ubrzano počelo razvijati 1981. godine, kada je u Brezovcu posađeno prvih 0,5 ha jabuka. Danas u našem kraju ima preko 30 hektara plantažnih nasada jabuka, podignutih unazad nekoliko godina, što je ujedno i dobar pokazatelj rada udruge. Vjerujemo da će nova tržišta i stručna znanja biti poticajna za podizanje još više voćnjaka posebno onih s jabukama, marelicama i breskvama kao i za povećanje površina zasađenih raznim povrćem", poručuju iz udruge.

Okupljanje zainteresiranih je kod OPG-a Dobranić, Brezovec 9, Sv. Martin na Muri, 08. rujna 2015. godine od 14:00 do 14:30 sati. Slijedi ručak, a potom se kreće u obilazak voćnjaka starinskih sorti, podignutog novčanim sredstvima Međimurske županije i općine Sv. Martin na Muri. Odgovore na sva eventualna pitanja vezana uz ovaj događaj, možete dobiti na telefon 098/940-11-55. Konzumiranje jabuka do mile volje se podrazumijeva.


Tagovi

Međimurska županija Sv. Martin na Muri Mladen Dobranić Brezovec Starinske sorte jabuka Voćarstvo Plantažni nasadi Nova tržišta Stručna znanja Marelice Breskve Povrće


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.