Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Holcim
  • 11.10.2017. 10:30

Poslovima u jesen oblikujte nadolazeću berbu!

Tajna uspješnih voćaka u idućoj sezoni podrazumijeva pravovremenu pripremu tla u jesen. Holcim Agrocal pospješuje bržu razgradnju hranjivih tvari u tlu i ima očekivanu reakciju vidljivu od trenutka primjene do nekoliko mjeseci.

Foto: OPG Nirvana
  • 1.039
  • 82
  • 0

Tajna uspješnih voćaka u nadolazećoj sezoni podrazumijeva pravovremenu pripremu tla u jesen. Unatoč ekstremnim nepogodama (suše, tuče, poplava) kojima je ova godina obilovala, rast i razvoj neće izostati ako po završetku vegetacije odgovorno pristupimo jesenskoj obradi tla. Plodnost tla povećavamo rahljenjem i prozračivanjem, a obradom tla uništavamo korove, štetnike i bolesti koje prezimljuju u tlu i na lišću.

Kako osigurati mikrobiološku ravnotežu i aktivnost tla?

Prije obrade potrebno je izvršiti organsku i mineralnu gnojidbu. Gnojidbom voćaka osigurava se redoviti i visoki prinos, dobra kvaliteta plodova te ravnoteža razvoja vegetativnih i generativnih organa. Za jesensku gnojidbu količine gnojiva ovise o vrsti i sorti voćaka, uvjetima uzgoja u voćnjaku i željenoj kvaliteti plodova.

Potrebne količine gnojiva najtočnije se određuju prema kemijskoj analizi tla. pH vrijednost je važan pokazatelj agrokemijskih svojstava potrebnih za ishranu bilja.

Holcim Agrocal granule

Reakcija tla, bilo da je kisela ili alkalna, direktno ovisi o sadržaju kalcija (Ca) u tlu, strukturi tla i sadržaju humusa. Od iznimne je važnosti na kiselom tlu povećati pH vrijednost, a kalcizacija (kalcifikacija) je učinkovita mjera smanjenja kiselosti tla.

Agrocal s visokim udjelom kalcija

Ako se kalcizacija napravi prije same jesenske duboke obrade tla, materijal će doći u dublje slojeve i time postati dostupniji korijenu biljke. Važno je naglasiti kako se preporuča kalcizaciju obaviti prije gnojidbe mineralnim gnojivima. Prednost Holcim Agrocal® (Ca+Mg) proizvoda je što se zbog velikog udjela kalcija može kombinirati s upotrebom stajskog gnojiva te tako neće doći do gubljenja dušičnih vrijednosti.

OPG Nirvana - uzgoj bobičastog voća

Uzimajući u obzir nadolazeći period zimskog mirovanja i kvalitetnu razgradnju klacifikata u tlu preporuča se primjena Holcim Agrocal® (Ca+Mg) granula. Također, odličan izbor je i Holcim Agrocal® (Ca+Mg) prah koji pospješuje bržu razgradnju hranjivih tvari u tlu i ima očekivanu reakciju vidljivu od trenutka primjene do nekoliko mjeseci.

Linija Holcim Agrocal® proizvoda preporučuje se za sve ratarske, voćarske i povrtne kulture, vinograde i maslinike. Holcim proizvodi su certificirani i za ekološku proizvodnju.

"Bavim se uzgojem bobičastog voća (jagode, maline, kupine) 11 godina. Na samom početku analiza tla pokazala je visoku kiselost tla. Nakon dvije godine počela sam koristiti Agrocal i zaista se pokazao kao odličan proizvod. Tlo je postalo rahlije te su daljnje analize pokazale daleko manju kiselost tla. Osim za nasade bobičastog voća, Agrocal koristim i u voćnjaku i jako sam zadovoljna rezultatima.", OPG Nirvana Kovačević, Vrata, Fužine.

Za više informacija o proizvodu Agrocal, obratite se tvrtki Holcim na jedan od niže navedenih kontakata.
Foto: OPG Nirvana


Tagovi

Holcim Agrocal Kalcizacija Analiza tla Povećanje pH Voće Ekološka proizvodnja Kalcij Gnojidba


Partner