• Labplant
  • 04.10.2017. 10:30

Podloge i voćne sadnice izvezli u Srbiju i BiH

Rasadnik obitelji Dupljak - Labplant iz Bijelog Brda bilježi dobre poslovne i izvozne rezultate

  • 984
  • 63
  • 0

Obiteljski rasadnik i laboratorij iz Bijelog Brda Labplant po svemu sudeći bilježi dobre poslovne rezultate već drugu godinu za redom. Obišli smo njihov rasadnik u blizini Osijeka i u šetnji kroz sadnice s vlasnicima razgovarali o ostvarenim rezultatima i planovima na sljedeću godinu.

Trenutno pripremamo podloge Gisela 5 za sljedeću sezonu kao i sadnice trešanja više različitih sorti: Regina, Cordia, Skeena i Burlat, kaže nam Senad Dupljak, dugogodišnji voćar i rasadničar te nastavlja.

Medvjeđa lijeska novitet u ponudi

Također i u invitro produkciji imamo Giselu 5, a i nekoliko sorti lješnjaka: Rimski dugi, Rimski, Istarski i Giffoni. Novitet u našoj ponudi je Divlja ljeska, odnosno narodski rečeno Medvjeđa lijeska (corylus colurna). Ona se koristi kao podloga za lješnjak kada se želi uzgajati kao stablašica, a ne grm.

U proizvodnji imaju i maline, odnosno sorte Polana, Pokusa i Bristol te kupine Black satin. Dobra iskustva s borovnicom prenosimo u sljedeću godinu sa sortama Blue crop, Duke, Gold traube, Chandler i Spartan. Od jagoda imamo sortu Clery.

Bilježe izvoz u BiH i Srbiju

Sada se naveliko pripremaju za sljedeću sezonu. Tako će rasadničarima, u proljeće sljedeće godine ponuditi podloge i presadnice brojnih voćnih vrsta i sorti. Dok za jesen 2018. godine krajnjim kupcima nastoje osigurati sadnice.

Ova godina je bila uspješna za nas. Radili smo za domaće tržište, ali bilježimo i prve izvozne rezultate. Naše podloge Gisela 5 našle su kupce u Srbiji, a sadnice borovnica upravo ovih dana izvezli smo u Bosnu i Hercegovinu, zaključuje Dupljak.


Povezana biljna vrsta

Lijeska

Lijeska

Sinonim: Lješnjak, lješnik | Engleski naziv: Hazel | Latinski naziv: Corylus avellana L.

Lijeska je sredozemna kultura i izrazito heliofitna biljka. Vrlo je neobična voćka jer za razliku od drugih vrsta koje cvatu u proljeće, ona cvate zimi i to od prosinca do ožujka.... Pročitaj više »

Fotoprilog


Tagovi

Labplant Senad Dupljak Borovnica Malina Kupina Lješnjak Lijeska Sadnice Podloge Invitro


Autor

Vedran Stapić

Vedran Stapić

Vedran je jedan od osnivača Agrokluba. Vlasnik SLinka, bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi