• Labplant
  • 04.10.2017. 10:30

Podloge i voćne sadnice izvezli u Srbiju i BiH

Rasadnik obitelji Dupljak - Labplant iz Bijelog Brda bilježi dobre poslovne i izvozne rezultate

  • 1.099
  • 63
  • 0

Obiteljski rasadnik i laboratorij iz Bijelog Brda Labplant po svemu sudeći bilježi dobre poslovne rezultate već drugu godinu za redom. Obišli smo njihov rasadnik u blizini Osijeka i u šetnji kroz sadnice s vlasnicima razgovarali o ostvarenim rezultatima i planovima na sljedeću godinu.

Trenutno pripremamo podloge Gisela 5 za sljedeću sezonu kao i sadnice trešanja više različitih sorti: Regina, Cordia, Skeena i Burlat, kaže nam Senad Dupljak, dugogodišnji voćar i rasadničar te nastavlja.

Medvjeđa lijeska novitet u ponudi

Također i u invitro produkciji imamo Giselu 5, a i nekoliko sorti lješnjaka: Rimski dugi, Rimski, Istarski i Giffoni. Novitet u našoj ponudi je Divlja ljeska, odnosno narodski rečeno Medvjeđa lijeska (corylus colurna). Ona se koristi kao podloga za lješnjak kada se želi uzgajati kao stablašica, a ne grm.

U proizvodnji imaju i maline, odnosno sorte Polana, Pokusa i Bristol te kupine Black satin. Dobra iskustva s borovnicom prenosimo u sljedeću godinu sa sortama Blue crop, Duke, Gold traube, Chandler i Spartan. Od jagoda imamo sortu Clery.

Bilježe izvoz u BiH i Srbiju

Sada se naveliko pripremaju za sljedeću sezonu. Tako će rasadničarima, u proljeće sljedeće godine ponuditi podloge i presadnice brojnih voćnih vrsta i sorti. Dok za jesen 2018. godine krajnjim kupcima nastoje osigurati sadnice.

Ova godina je bila uspješna za nas. Radili smo za domaće tržište, ali bilježimo i prve izvozne rezultate. Naše podloge Gisela 5 našle su kupce u Srbiji, a sadnice borovnica upravo ovih dana izvezli smo u Bosnu i Hercegovinu, zaključuje Dupljak.


Povezana biljna vrsta

Lijeska

Lijeska

Sinonim: Lješnjak, lješnik | Engleski naziv: Hazel | Latinski naziv: Corylus avellana L.

Lijeska je sredozemna kultura i izrazito heliofitna biljka. Vrlo je neobična voćka jer za razliku od drugih vrsta koje cvatu u proljeće, ona cvate zimi i to od prosinca do ožujka.... Pročitaj više »

Fotoprilog


Tagovi

Labplant Senad Dupljak Borovnica Malina Kupina Lješnjak Lijeska Sadnice Podloge Invitro


Autor

Vedran Stapić

Vedran je jedan od osnivača Agrokluba. Vlasnik SLinka, bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Izabrali smo 10 finalista #mojepovrće

Dragi naši. Žiri Agroklub odradio je težak posao i izabrao 10 finalista igre #mojepovrće. Deset naj su: Marija Balog  Filipa Beroš Marina Buk Elvis Horvatinović Dragana M...

Pročitaj cijelu bilješku