Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Financiranje
  • 16.12.2021. 13:30
  • Osječko-baranjska, Sarvaš

OPG Poštić: Crowdfunding kampanjom do pogona za izradu pekmeza

Poštići su zasadili potpuno novi nasad šljiva, a sada žele ulagati u opremu kako bi u budućnosti pravili pekmez i to po staroj recepturi bez aditiva i konzervansa.

Foto: Youtube/Printscreen
  • 485
  • 54
  • 1

"U ovu sam priču upao sasvim slučaju. Primarna djelatnost nam je ugostiteljstvo, a korona kriza nas je dotukla. Stoga smo supruga i ja željeli osigurati egzistenciju svojoj obitelji", rekao je Robert Poštić u razgovoru za Osječku televiziju.

Naime, on se upravo iz ovog razloga odlučio za poljoprivredu. Kupio je jutro starog šljivika u Sarvašu, no urod je bio loš. Konzultirao se sa stručnjacima i iskrčio ga, napravio analizu zemljišta i posadio 386 sadnica novih voćaka.

Ova je obitelj u samom startu krenula u finalizaciju proizvodnje praveći pekmeze bez aditiva i konzervansa. "Ideja je brzo došla. Naši proizvodi imena nose po djeci, Bruni i Noi", kazao je Poštić dodavši da ih planiraju praviti i od kajsija. 

Međutim, kako bi pekmez dospio na police potrošača potrebno je napraviti pogon za što je ovoj obitelji potreban novac. Stoga su se i odlučili za crowdfunding kampanju kako bi izbjegli klasičan bankovni kredit.

"Riječ je o masovnom financiranju. Mi smo se odlučili za varijantu u kojoj su nam u početku pomogli obitelj i prijatelji svojim donacijama", pojasnio je ovaj novopečeni poljoprivrednik dodavši da je svatko pomogao koliko je mogao te da je za sada dosta dobro krenulo.

Plan je ove obitelji zaokružiti cijelu priču malim pogonom jer su ove godine pasiranje izvršili u jednom selu, pečenje u drugom, a Robert ističe da je prijevoz u Osijek kompliciran te da su troškovi preveliki.

"Treba nam pet, šest strojeva u vrijednosti 200.000 kuna, no za početak su dovoljna dva u vrijednosti 75.000 kuna bez kojih ne možemo raditi", ispričao je. Kako kaže, za sada su skupili oko 80 donacija i 20 posto planiranih sredstava, a kampanju planiraju proširiti na mjesec dana.

Donatorima zauzvrat poklone svoje proizvode, a njihova se kampanja može pronaći na stranici Croinvesta.

Više pogledajte u videoprilogu:


Tagovi

OPG Poštić Šljive Sarvaš Pekmezi Financiranje Crowdfunding Croinvest


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]