Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 14.03.2014. 17:00
  • Virovitičko-podravska

Obavite zaštitu krušaka i jabuka od nametnika

Obaviještavaju se voćari neka zaštite nasade kruške i jabuke od nametnika

  • 365
  • 14
  • 0

Proteklih dana visoke dnevne temperature pogodovale su bržem rastu i razvoju jabuke i kruške. Prije najavljenih oborina za dane vikenda potrebno je izvršiti zaštitu nasada. Jabuke kasnijih sorata nalaze se u fazi C otvaranja pupova. Preporučamo voćarima da izvrše prskanje nekim od fungicida na bazi bakra kao aktivne tvari za preventivno suzbijanje mrljavost lista i krastavost ploda jabuke i kruške te za premazivanje većih rana nakon rezidbe.

Od bakrenih pripravaka može se koristiti: Modra galica, Plavi kamen, Nordox 75 WG, Bakreno vapno WP 50, Kupropin WP, Cupro Caffaro, Rame Caffaro WP, Neoram WG, Gypso, Champion, Cuproline, Kocide DF, Cuprablau Z, Cuprablau Z ultra, Bordoška juha, Bordoška suspenzija.

Nekom od navedenih pripravaka može se dodati mineralno ulje (Mineralno svijetlo ulje ili Bijelo ulje) ili koristiti već gotovu kombinaciju bakra i mineralnih ulja (Crveno ulje i Modro ulje) za suzbijanje štetnika koji prezimljuju na voćkama (štitastih i lisnih uši, zimskih jaja crvenog voćnog pauka, kruškina buha i drugih štetnika).

Upotrijebljeno sredstvo koristiti prema priloženoj etiketi, isto na propisani način zbrinuti, voditi evidenciju o uporabi sredstava za zaštitu bilja, kao i pridržavati se Tehnoloških uputa za integriranu proizvodnju voća.


Povezane biljne vrste

Jabuka

Jabuka

Sinonim: - | Engleski naziv: Apple | Latinski naziv: Pyrus malus L.

Jabuka je temelj voćarske pro­izvodnje i služi kao osnovica za usporedbu isplativosti uzgoja drugih voćaka. Njezini plodovi dozrijevaju od najranijeg ljeta sve do zime. Plodovi... Više [+]

Kruška

Kruška

Sinonim: - | Engleski naziv: Pear | Latinski naziv: Pyrus communis L.

Kruške pripadaju porodici ruža (Rosaceae) i srodne su jabukama i dunjama. S obzirom da postoji oko tisuću sorti, razlikujemo ih po veličini, obliku, boji, okusu kao i dužini... Više [+]

Tagovi

Jabuka Kruška Mrljavost lista Krastavost ploda Štitaste uši Lisne uši Voćni pauk SZB


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]