Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 12.06.2014. 12:00
  • Dubrovačko-neretvanska

Obavijest voćarima!

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 38
  • 2
  • 0

Zbog najavljenih oborina tijekom narednih dana potrebno je preventivno zaštiti breskve, nektarine i šljive od uzročnika truleži plodova ( Monilinia fructigena) jednim od pripravaka: Indar 5 EW, Nativo 75 WG, Chorus 50 WG, Signum, Switch 62,5 WG, Teldor SC 500.

Vruće i sparno vrijeme pogoduje razvoju pepelnice bresaka i nektarina ( Sphaerotheca pannosa var persicae). Zaštitu je moguće napraviti jednim od pripravaka: Nativo 75 WG, Domark.

Vremenske prilike pogoduju razvoju lisnih uši i crvenog voćnog pauka. Potrebno je redovito pregledavati voćke i po potrebi primijeniti insekticid sukladno registraciji, vodeći računa o karenci.

Za zaštitu od lisnih uši moguće je koristiti selektivni aficid Teppeki 500 WG ili neki iz grupe neonikotinoida. Za suzbijanje crvenog pauka moguće je koristiti: Zoom 11 SC, Vertimec 018 EC, Kraft 18 EC.

Zaštitu obaviti za mirna vremena prema uputama na etiketi sredstva za zaštitu bilja. Svako tretiranje evidentirati, a ambalažu zbrinuti na propisan način. Korisnik ne smije posjedovati, skladištiti ili primijeniti sredstva koja nisu registrirana u RH. Podaci o registriranim SZB u RH vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS) dostupnom na web adresi: http://fis.mps.hr/trazilicaszb/.

Ivana Tomac Talajić dipl.ing.agr.
E-mail:Ivana.Tomac.Talajic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo