Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 02.05.2014. 11:00
  • Ličko-senjska

Obavijest voćarima o zaštiti jabuke i šljive!

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 67
  • 3
  • 0

Kada vremenske prilike dopuste preporučamo da se obavi zaštita jabuke protiv krastavosti kombinacijom sistemičnog i kontaktnog fungicida. Možete koristiti Score 250, Cros, Clarinet, Difcor, Scissor, Indar 5 EW i dr. u kombinaciji s Dithane M-45, Star 80 WP, Pinozeb M-45 Mankonor WP, Mankozeb WP i dr.

Navedeni sistemični fungicidi djeluju i na pepelnicu jabuke. Grančice zaražene pepelnicom mehanički odstraniti, iznijeti iz voćnjaka i spaliti. Potrebno je pratiti pojavu lisnih ušiju i gusjenica savijača pupova i listova. Kritični brojevi za jabučnu zelenu uš je 8, a za jabučnu pepeljastu uš 1-3 napadnuta izboja na 100 pregledanih izboja. Kritični brojevi za gusjenice savijača pupova i lista je 10 gusjenica na 100 pregledanih pupova.

Ne preporuča se primjena insekticida u vrijeme cvatnje! Također u nasadima šljiva preporučamo provesti zaštitu protiv bolesti lista pripravcima nabazi kaptana: Captan 50, Stoper, Merpan 50 WP, Captan WP 50.

Obavezno prije pripreme i primjene sredstva pročitati priloženu uputu koja se dobije prilikom kupnje sredstva za zaštitu bilja. Obavljeno tretiranje uvedite u evidencijski list o uporabi sredstava za zaštitu bilja. Ne zaboravite na obavezu pravilnog postupanja s praznom ambalažom od sredstava za zaštitu bilja.

Martina Orešković, dipl. ing. agr.
e-mail: Martina.Oreskovic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner