Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita voćnjaka
  • 14.03.2014. 12:10
  • Požeško-slavonska

Obavijest voćarima o provedbi zaštite

Zimsko ili tzv "Plavo prskanje" obaviti po mirnom vremenu i sa svih strana oprskati kako krošnje tako i debla voćaka i utrošiti što više škropiva

Foto: rgbstock.com
  • 90
  • 5
  • 0

Obavještavamo voćare intenzivnih nasada jabuka i krušaka da obave tretiranje protiv uzročnika bolesti bakterijskog paleža (Erwinia amylovora)i čađave krastavosti (Venturia inaequalis). Jabuke i kruške se nalaze u različitim fenofazama ovisno od položaja, a to su fenofaze od B -bubrenje pupova do C-C3 - mišje uši na jabukama i kruške u fenofazi C-C3 -otvaranje pupa, Primijenite jedan od pripravaka na bazi bakra i to: Kocide DF, Nordox 75 WG, Nordox super 75, Champion, Cuprablau Z.

Zimsko ili tzv Plavo prskanje obaviti po mirnom vremenu i sa svih strana oprskati kako krošnje tako i debla voćaka i utrošiti što više škropiva.

Hobi proizvođačima voća preporučujemo primijeniti Crveno, Modro ili Plavo ulje 3%. Primjenom pripravaka na bazi ulja djeluje se osim na uzročnike bolesti i na razne štetnike koji su prezimili na krošnji i deblu.

U jagodama preporučujemo očistiti nasad od suhog, starog lista i primjenu organskog pripravaka protiv crvene pjegavosti lista (Marssonina fragariae) i uzročnika sive pjegavosti lista (Mycosphaerella fragariae) gljive koja prezimljava na zelenim listovima i u plodnim tijelima na suhom lišću. Uzročnik dovodi do smanjenja asimilacijske površine što oslabi biljke jagode. Upotrijebiti fungicid: Dithane DG Neotec, a pripravke primijenite prema uputi proizvođača.

Sukladno Pravilniku o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (NN 142/12 čl. 30) i Zakonu o održivoj uporabi pesticida (NN 14/14) korisnici sredstava za zaštitu bilja trebaju voditi evidenciju o izvršenim tretiranjima.

Foto: rgbstock.com


Tagovi

Jabuke Kruške Bakterijski palež Čađava krastavost


Autorica

Dunja Kalember

Više [+]

Dunja je administratorica/urednica AgroKluba. Ima 28 godina i završila je diplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, smjer marketing. Voli uživati u životu i istinski je hedonist :) Njezin moto je: "Svaki dan se smij jer život je lijep" :)


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?