Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 28.05.2014. 08:00
  • Dubrovačko-neretvanska

Obavijest proizvođačima mandarina!

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 53
  • 2
  • 0

Redovitim pregledom nasada nakon cvatnje uočena je brojna populacija lisnih i štitastih uši na novo izraslim dijelovima. Navedeni štetnici izlučuju mednu rosu na koju se naseljavaju gljive čađavice. Suzbijanje lisnih i štitastih uši moguće je pripravcima iz grupe neonikotinoida: Actara 25 WG, Confidor 200 SL , Boxer 200 SL, Rapid, Dali, Congo, Magnum 200 SL, Kohinor 200 SL , Mospilan 20 SC ili pripravcima na osnovi pirimifos-metila: Actellic 50 EC, Pirimifos-metil 50 EC. Suzbijanje lisnih uši moguće je i pripravkom na osnovi pirimikarba- Pirimor 50 WG.

Toplo i sparno vrijeme pogoduje razvoju crvenog voćnog pauka i koprivine grinje. Upućujemo proizvođače da redovito pregledavaju nasade i po potrebi primjene jedan od pripravaka koji imaju dozvoluza tu namjenu: Zoom 11 SC, Envidor SC 240, Vertimec 018 EC, Kraft 18 EC.

Za preventivnu zaštitu od uzročnika antraknoze (Colletotrichum gleosporioides) i vršne truleži plodova ( Alternaria citri) moguće je koristiti pripravak na osnovi mankozeba. Za tu namjenu u RH registraciju ima pripravak Dithane DG Neotec.

U nasadima u kojima je prisutna jaka zaraza čađavicom uputno je primijeniti 2 % otopinu UREE i dobro okupati krošnju. Zaštitu obaviti sukladno uputama na etiketi sredstva za zaštitu bilja. Svako tretiranje evidentirati, a ambalažu zbrinuti na propisan način

Korisnik ne smije posjedovati, skladištiti ili primijeniti sredstva koja nisu registrirana u RH. Podaci o registriranim SZB u RH vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS).

Ivana Tomac Talajić dipl.ing.agr.
E-mail:Ivana.Tomac.Talajic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sretan i blagoslovljen Uskrs želi Vam vaš Novocommerce International 💚💛
Da li se u gnijezdu pronašla kakva John Deere igračka? 🎁🐰 Šaljite nam slike u komentaru 🤗
#novocommerce