Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 04.06.2014. 12:50
  • Bjelovarsko-bilogorska

Obavijest proizvođačima koštičavog voća!

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 63
  • 3
  • 0

Budući da je zabilježen početak leta trešnjine muhe (Rhagoletis cerasi), u nasadima višnje i trešnje (kasnije sorte), moguće je izvršiti tretiranje protiv ovog štetnika u trenutku promjene boje ploda.

Od pripravaka je moguće koristiti: Chromgor 40, Rogor 40, Perfekthion, ,Sistemin E-40*, Ritam* čije su karence 21 dan ili pripravak Mospilan 20 SP (dozvola samo na trešnji), karenca 14 dana. *Dozvola primjene do 1.1.2015.

U nasadima višnje moguće je provesti i tretiranje protiv kozičavosti lista ( Blumeriella jaapii) i to pripravcima Dodine S-65 ili Chromodine S-65 s karencom od 21 dan. Za suzbijanje truleži ploda na breskvi, nektarini, šljivi i trešnji može se koristiti Switch 62,5 WG uz poštivanje karence koja iznosi 7 dana, Signum dozvola za koštičavo voće s karencom od 7 dana, Nativo 75 WG breskva,nektarina, šljiva i trešnja s karencom od 7 dana. Teldor SC 500; trešnja, šljiva, breskva uz karencu od 4 dana, Indar 5 EW dozvola za trešnju, šljivu, breskvu uz karencu od 3 dana.

Preporučena sredstva za zaštitu bilja primijenite sukladno uputi proizvođača i dozvolama prema Fitosanitarnom informacijskom sustavu, koji se nalazi na stranicama MP-a. Ambalažu SZB zbrinuti na propisani način te popunite evidencijsku listu o uporabi sredstava za zaštitu bilja, a sve je to propisano Pravilnikom o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida-NN 142/12 i Zakonom o održivoj uporabi pesticida-NN 14/14.

Jadranka Berić dipl .ing. zaštite bilja
E-mail: Jadranka.Beric@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.