Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 16.04.2014. 09:35
  • Primorsko-goranska

Obavijest maslinarima!

Obavijest Savjetodavne službe za voćare

  • 45
  • 3
  • 0

I dalje upozoravamo maslinare na povoljne uvijete za razvoj paunovog oka (Spilocaea oleagina) posebice u nasadima u kojima prevladavaju na ovu bolest osjetljivije domaće sorte kao i nasadima u kojim bilježimo visoki infekcijski potencijal zbog izostanka do sada preporučenih tretiranja. Radi zaštite nove lisne mase moguća je primjena pripravaka na osnovi krezoksim-metila (trgovačkog naziva Stroby WG), tebukonazola i trifloksistrobina (trgovačkog naziva Nativo 75 WG) ili difenkonazola (trgovačkog naziva Difcor).

Na praćenim lokalitetima bilježimo početak leta maslinovog moljca (Prays oleae) u vrlo niskom intenzitetu te za sada nije potrebno provoditi suzbijanje protiv ovog štetnika. Maslinare upućujemo na daljnje praćenje naših obavijesti.

Maslinari upisani u Upisnik integriranih proizvođača primjenjuju sredstva za zaštitu bilja sukladno Tehnološkim uputama za integriranu proizvodnju voća za 2014. godinu.

Podaci o registriranim SZB u RH vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS).

Korisnik ne smije posjedovati, skladištiti ili primijeniti sredstva koja nisu registrirana u RH.

Sredstava za zaštitu bilja primjenjivati u skladu s rješenjem ili dozvolom poštujući upute, ograničenja, obavijesti i upozorenja navedenim na etiketi i uputstvu za uporabu. Korisnici SZB su dužni voditi i čuvati evidenciju o primjeni SZB najmanje pet godina.

Evidencija korištenja SZB može se voditi u elektroničkom ili pisanom obliku a najmanje treba sadržavati slijedeće podatke: trgovački naziv SZB, datum i vrijeme početka i završetka tretiranja, količinu primijenjenog sredstva (doza, koncentracija), veličinu tretirane površine i kulturu. Ambalažu SZB potrebno je zbrinuti na propisan način.

Autor: Karmen Karlić, dipl. ing. agr.


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.