Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkup mandarina
  • 27.11.2018. 12:00

Neretvanska mladež: Ministre, dođite u dolinu Neretve, puno je pitanja koja tište proizvođače

Vezano uz otkup mandarina, Udruga proizvođača agruma i povrća "Neretvanska mladež", posebno je skrenula pažnju na neplaćanje u roku 30 dana i kršenje Zakona o nepoštenoj trgovačkoj praksi.

  • 299
  • 42
  • 0

Udruga proizvođača agruma i povrća "Neretvanska mladež" zatražila je od ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade RH Tomislava Tolušića da u narednom razdoblju zakaže termin za dolazak u dolinu Neretve, kako bi otvoreno porazgovarali o svim pitanjima koji tište tamošnje poljoprivredne proizvođače.

Naime, kako navode u izvješću za 10. tjedan otkupa mandarina, berba i otkup su se nastavili i u ovom tjednu, sa slobodnim dovozom robe na otkup i bez
ograničenja, no primjetan je manji dovoz robe. Cijene su od 1,80 do 2,00 Kn na kalibre 1,2,3. Od 1,00 do 1,20 Kn za kalibre 4 i 1XX, te 0-0,50 Kn za kalibar 5.
Otkupljivači su, međutim, najavili prestanak otkupa mandarina sa završetkom tjedna.

Bjeliš: Mali smo i skoro zanemarivi u europskim okvirima proizvodnje agruma

"Posebno skrećemo pažnju na neplaćanje u roku 30 dana i kršenje Zakona o nepoštenoj trgovačkoj praksi, našega najvećeg otkupljivača, ali i nekih manjih otkupljivača, na što nas zadnjih dana podsjećaju proizvođači, tražeći reakciju Udruge. U zadnje vrijeme veliki je broj proizvođača koji nam se javljaju na temu krađe mandarine na otkupima, kroz kalibriranja, po njima nenormalne otpise i sl., a sve to kao rezultat nevaganja i neizdavanja otkupnih blokova kod prijema robe. U ovom smislu za sljedeću godinu tražimo ozbiljan pristup AZTN-a, po pitanju provođenja Zakona o nepoštenoj trgovačkoj praksi i njegovom izigravanju. Na ovu temu pozivamo predstavnike AZTN-a na sastanak u dolini Neretve", navode iz Uruge "Neretvanska mladež". 
 


Tagovi

Neretvanska mladež Mandarine Otkup Tomislav Tolušić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo