Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Polović
  • 24.06.2017. 12:00

Nakon gljiva i maline, šire se na aroniju i kupinu!

Danas imaju nasad malina na površini od pola hektra. Na jesen planiraju saditi aroniju i kupine.

Foto: pixabay.com
  • 4.094
  • 337
  • 0

Ukoliko ste u potrazi za zdravim, ukusnim, svježim i posebnim malinama na pravom ste putu, ali i mjestu. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Polović ispunit će i više nego vaša očekivanja i oduševit sa svojim malinama i proizvodima od maline.

Od proizvodnje gljiva do malina

"Suprug Mario i ja registrirali smo 2001 godine Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Polović u Mrežničkom Brigu u Dugoj Resi. Kako je Mario naslijedio ljubav prema gljivama od svog oca, naši počeci bili su proizvodnja gljiva shiitake. Kasnije svoju proizvodnju širimo i na proizvodnju gljive bukovače", istaknula je vlasnica OPG-a Polović, Danijela Polović.

Četiri tisuće sadnica malina - dokaz velikog rada

S obzirom da su imali neiskorištenu zemlju u blizini kuće 2012. godine odlučili su se na sadnju 1.000 sadnica malina - sorte tulameen.

Nakon što završi sezona malina, uzgajaju gljive

Tulameen je sorta koja rodi od sredine lipnja do kraja srpnja. Kako su urodom malina, ali i prodajom bili zadovoljni, svoj nasad proširili su na 3000 sadnica sorte tulameen te 1.000 sadnica sorte Polana.

Sorta Polana rodi od sredine srpnja do prvih mrazeva te tako svojim kupcima nude svježu malinu od sredine lipnja do kraja listopada.

U planu sadnja aronije i kupine

Danas imaju nasad malina na površini od pola hektra. Na jesen planiraju saditi aroniju i kupine. Inače, maline prodaju na svoja dva prodajna mjesta u Karlovcu, a od viškova proizvode džemove i sirup od malina.

Ove godine planiraju registrirati i proizvodnju likera te tako imati u ponudi i liker od malina, kao i od aronije i kupine. Važno je istaknuti da su kupci veoma zadovoljni njihovim proizvodima i prepoznaju kvalitetu.

Proizvodnja malina zahtjevan posao

"Proizvodnja maline zahtjevan je posao i zahtijeva brigu o nasadu tokom cijele godine. Najzahtjevnija je berba, jer se malina mora brati svaki dan i isti dan plasiratii na trziste. Sav trud isplati se kada imate zadovljne kupce koji prepoznaju vašu kvalitetu.

Ne smije se zaboraviti istaknuti da su maline su bogate antioksidansima i vitaminom C. Potiču mršavljenje jer sadrži ketone, a preporuča se i svakodnevna konzumacija maline za zdravu kožu i kosu."

Foto: pixabay.com


Tagovi

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Polovic Maline Danijela Polovic Sorte tulameen Sorte Polana Aroniju Kupine Dzemove Sirup od malina Proizvodnju likera Proizvodnja maline Antioksidansima Vitamniom C


Autorica

Jelena Hendić

Više [+]

Jelena je magistar novinarstva sa višegodišnjim iskustvom. Njezin moto je: Novinarstvo nije posao, već način i stil života!