Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgoj marelice
  • 20.05.2017. 10:30

Najveći projekt uzgoja marelica u Europi

Sanlucar predstavio najveći projekt za moderni uzgoj varijeteta marelice u Europi.

Foto: bigstockphoto.com, simazoran
  • 2.152
  • 120
  • 0

Na početku sezone prodaje voća, tvrka SanLucar je predstavila novi projekt uzgoja varijeteta marelice u Europi koji već radi punim kapacitetom.

270 hektara posvećeno je kultivaciji ranih i kasnih varjeteta marelice, a već se tamo proizvodi prvo voće ove sezone. Marelice iz SanLucara se uzgajaju na sunčanim poljima u španjolskoj Murciji.

Ove godine, marelice će doći iz Turske gdje tvrtka SanLucar uzgaja marelice uz pomoć lokalnih kooperanata. Klima u Turskoj je savršena za proizvodnju, a uvjeti su idealni za uzgoj voća na različitim visinama. To omoućuje dugu sezonu prodaje koja potraje i do rujna.

Stephan Rötzer, predsjednik SanLucar Grupe, objašnjava: "Marelica je delikatno voće, ali s visokim potencijalom. Idealna je za djecu, zdrava i laka za ponijeti sa sobom. Baš iz ovih razloga, želimo potaknuti ljude da više konzumiraju ovo voće".

"Tijekom zadnje tri godine, fokus je na zadnjim generacijama voćaka i novim varijetetima. Cilj je proizvesti voće najviše kvalitete i okusa".

Prema osnivaču grupe, selekcija varijeteta konstantno evoluira u SanLucaru. "To je vrlo dinamičan proces. Naše istraživanje i razvoj posvećuje se identifikaciji varijeteta koji odgovaraju našim standardima kao premium brend".

Foto: bigstockphoto.com, simazoran


Izvori

Fresh plaza


Tagovi

Uzgoj marelica Europa Prodaja voća


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!