Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Akvizicija
  • 27.07.2023. 12:30
  • Osječko-baranjska, Kneževi Vinogradi

Najveći hrvatski proizvođač i izvoznik svježe jabuke postaje dijelom mađarske grupacije

U dogovoru s budućim vlasnikom, tvrtka će zadržati dosadašnji smjer i strategiju svog poslovanja s daljnjim razvojem i jačanjem proizvodnih kapaciteta, ali i tržišne pozicije, kaže Nikola Velicki, osnivač i budući izvršni direktor tvrtke Rabo d.o.o.

Foto: Rabo d.o.o.
  • 2.090
  • 111
  • 0

Najveći hrvatski proizvođač i izvoznik svježe jabuke, tvrtka Rabo d.o.o. iz Kneževih Vinograda, postaje nova članica Mészáros Grupacije u vlasništvu Lőrinc Mészárosa.

Kako je priopćeno iz ove baranjske tvrtke, Mészáros Grupa je, uz ostale djelatnosti, jedan od najznačajnijih europskih poljoprivrednih proizvođača u sektorima stočarstva, ratarstva, mljekarstva, peradarstva te vinarstva, s više od 50.000 hektara proizvodnih površina. Sada postaje i jedan od regionalnih lidera voćarstva te radi snažan internacionalni iskorak u sektoru proizvodnje i distribucije svježeg voća.

"Ovom akvizicijom Grupa će dobiti jedinstveni know-how o proizvodnji, skladištenju, konfekciji i distribuciji svježeg voća, koji se može uspješno primjenjivati u svim budućim ulaganjima u tvrtku, ali također i na našim površinama u Mađarskoj", rekao je vlasnik Lőrinc Mészáros

Istaknuo je i da je im je cilj da Rabo d.o.o., uz očuvanje svog prepoznatljivog brenda i pozicije u sektoru proizvodnje voća, predstavlja i snažnu platformu za budući rast i investicije u ovaj sektor. Napominju i da će s dosadašnjim menadžmentom i zaposlenicima, nastaviti s uspješnom realizacijom svih planiranih aktivnosti i zacrtanih ciljeva.

"Naš cilj je ostati visoko konkurentna i diverzificirana poljoprivredna grupacija koja posluje sukladno zapadnoeuropskim standardima", istaknuo je i Makai Szabolcs, predsjednik Uprave Talentis Agro Zrt.

Voćnjaci tvrtke Rabo 

Da će Rabo d.o.o., kao hrvatski lider u proizvodnji jabuka i njen najveći izvoznik, zasigurno predstavljati vrlo vrijedan segment bogatog poljoprivrednog portfelja Mészáros Grupe, ali i njen značajan iskorak u sektor voćarstva, naglasio je i osnivač tvrtke te budući izvršni direktor, Nikola Velicki.

"U dogovoru s budućim vlasnikom, tvrtka će zadržati dosadašnji smjer i strategiju svog poslovanja s daljnjim razvojem i jačanjem proizvodnih kapaciteta, ali i tržišne pozicije naših proizvoda", rekao je dodajući da žele i nadalje snažno razvijati uspješnu suradnju s dugogodišnjim partnerima, kako na domaćem, tako i na tržištima Velike Britanije, zapadne Europe te Bliskog Istoka.

Glavni fokus i dalje ostaju visoka produktivnost, kvaliteta i dodana vrijednost proizvoda, kao i dugoročno etabliranje tvrtke kao renomiranog i prepoznatljivog brenda jabuke na svjetskom tržištu.

"Snaga grupacije i njeni pozitivni sinergijski efekti će nedvojbeno donijeti brojne mogućnosti za budući rast i razvoj proizvodnje te poslovanja naše tvrtke", zaključio je Velicki. 


Fotoprilog


Tagovi

Rabo d.o.o. Mészáros Grupacija Mészáros Lőrinc Proizvodnja jabuka Akvizicija Szabolcs Makai Nikola Velicki


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Došli smo provjeriti stanje usjeva kod Predraga Begića u Sisačko-moslovačku županiju. Kukuruz je do jučer plivao u 15 cm vode, ali pšenica se "izvukla" bez muke. Kako to? Doznat ćete uskoro...