Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenske nepogode
  • 25.10.2015. 07:35

Na voćnjacima dva milijuna kuna štete od suše

Suše su na nasadima voća, na đurđevačkom području, prouzročile štetu od gotovo dva milijuna kuna. Najmanja iznosi 355, a najveća više od milijun kuna.

  • 141
  • 12
  • 0

Zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih sušom, u razdoblju od 01. srpnja do 20. kolovoza 2015. godine na području Grada Đurđevca nastale su velike štete na višegodišnjim nasadima voćarskih kultura.

Povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda, utvrdilo je da šteta, na temelju podnesenih prijava, iznosi oko milijun i 900 kuna. Najmanji iznos obračunate štete iznosi 355,00 kuna, a najveći 1.032.640,00 kuna. Isplate bi trebale početi uskoro.

Konačno izvješće od elementarne nepogode, gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković, dostavio je Koprivničko-križevačkoj županiji. Podsjetimo, župan Darko Koren je za područje grada Đurđevca, zbog suše proglasio elementarnu nepogodu 26. kolovoza 2015.


Tagovi

Suša Đurđevac Voćarske kulture Podnesene prijave Željko Lacković Koprivničko-križevačka županija Darko Koren Isplate


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.