Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Entrada
  • 07.04.2017. 07:30

Kontuš: Ljestve u masliniku stvar su prošlosti

Zahvaljujući tvrtki Entrada, ljestve u masliniku mogu otići u ropotarnicu povijesti.

  • 3.149
  • 185
  • 0

U sklopu ovogodišnjeg Noćnjaka Zadružnog saveza Dalmacije, razgovarali smo s vlasnikom tvrtke Entrada, Josipom Kontušem.

Riječ je o programu Campagnole interesantnom maslinarima, voćarima i vinogradarima, a koji je zahvaljujući specifikacijama obogatio mnoge zaintereisrane posjetitelje.

Na Noćnjaku prezentirana oprema za održavanje i preradu maslina

Doznali smo tako da je ovo znakovito poduzeće utemeljeno 1992. godine, uvaženi partner, ali i programski predstavnik tvrtke Lombardini (koja se diči talijanskom proizvodnjom motora) za Republiku Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju te Kosovo, a koje zahvaljujući tendenciji rasta, broji nekoliko desetaka djelatnika.

Ponose se tako sektorom veleprodaje s odjelom prodaje, nabave i općih poslova, sektorom održavanja s odjelom servisne i tehničke podrške i na koncu, sektorom maloprodaje, a zahvaljujući tome, pokazali su opremu za rezidbu, održavanje, tretiranje, berbu i preradu maslina.

Ljestve u masliniku mogu otići u ropotarnicu povijesti

Iz proizvodnog programa Campagnole osim ručnih, izdvajaju teleskopske škare s kojima se može raditi s tla, a osim njih, diče se i pneumatskim čija su karakteristika teleskopski produžetci (električnog ili pneumatskog pogona) zbog kojih gospodarstvenicima više ne trebaju ljestve.

Entrada Labinprogres

Pored toga, izdvajaju ekološke tresače napravljene od plastike i kristala (zahvaljujući kojem plod masline pada okomito na mrežu i ne dolazi do razbacivanja plodova) i mlinove pomoću kojih se melju grane maslina te tako zemlji vraća blago koje je iz nje izašlo. Kada govorimo o dužini teleskopskih alata, ista broji 2,70 m koji su dobar dodatak na visinu samog djelatnika.

Njihov je prostor na Noćnjaku vrvio posjetiteljima

"Iznenađeni smo interesom maslinara, voćara i vinogradara koji su nas posjetili na ovogodišnjem Noćnjaku. Sretni smo što su prepoznali našu kvalitetu zbog čega se i prodaja pokazala vrlo dobrom", priča direktor Josip Kontuš koji je kada govorimo o rezultatima poslovanja, osobito istaknuo 2016. godinu kao uzornu.

Josip Kontuš i Roberta Kljenak

Kobra pro - škare napravljene na zahtjev brojnih maslinara, voćara i vinogradara

Najavio je tako i promociju novih električnih škara poznatih po imenu "Kobra pro" čija debljina, kada govorimo o rezu iznosi 40 mm, autonomija dva dana, a garancija četiri godine. Cijena istih, zahvaljujući kvaliteti, dosezat će 10.000,00 kn, a s obzirom na to da su iste napravljene na zahtjev velikog broja maslinara, voćara i vinogradara, očekuje se velika potražnja.


Fotoprilog


Tagovi

Entrada Labinprogres Josip Kontuš Pneumatske škare Zadružni savez Dalmacije Noćnjak Kobra pro Tvrtka Entrada


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.


Partner

Entrada d.o.o.

Letaj 2, 52233 Šušnjevica, Hrvatska
tel: +385 (0)52 401 980, e-mail: info@entrada.hr web: http://www.entrada.hr