Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 29.05.2015. 12:00
  • Istarska

Koliko je štetan maslinov moljac?

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 109
  • 5
  • 0

Obavještavamo maslinare s područja Istre da na kontrolnim punktovima bilježimo let maslinovog moljca (Prays oleae) nižeg intenziteta.

Napad maslininog moljca varira iz godine u godinu kao i od lokaliteta do lokaliteta. Njegova štetnost ovisi također, ne samo o populaciji samoga moljca, nego i o brojnosti cvjetnih resa. U maslinicima sa slabijom cvatnjom i manja populacija moljaca, može napraviti značajnije štete. Budući da se uskoro očekuje cvatnja maslina, maslinare upućujemo da izvrše pregled svojih nasada te da i dalje prate preporuke savjetodavne službe.

Maslinare također upozoravamo da se u zaštiti maslina smiju koristiti samo sredstva za zaštitu bilja koja su registrirana u Republici Hrvatskoj. Podaci o njima vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS-u) dostupnom na web adresi.

Marina Kocijančić, dipl. inž. agr.
marina.kocijancic@savjetodavna.hr


Tagovi

Istra Savjeti Cvatnja Maslinari Savjetodavna služba Preporuke Maslinov moljac Štetnost Marina Kocijančić Prays oleae


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]