Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 31.03.2015. 10:00
  • Požeško-slavonska

Kišovito vrijeme pogoduje razvoju bolesti

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 52
  • 3
  • 0

Marelice su u fazi cvatnje preporučujemo ponoviti zaštitu od uzročnika koji uzrokuje sušenje cvjetova, grančica i grana (Monilia laxa), ulaskom patogena kroz njušku tučka. Breskve i nektarine nalaze se u fenofazi E, početak cvatnje. Kišovito vrijeme pogoduje razvoju bolesti. Pa stoga primijenite jedan od pripravaka: Difcor, Signum, Indar 5 EW, Nativo 75 WG , Switch 62,5 WG, Zino.

Obavještavamo voćare intenzivnih nasada jabuka i krušaka da obave tretiranje protiv uzročnika bolesti čađave krastavosti (Venturia inaequalis) i uzročnika Bakterijskog paleža (Erwinia amylovora). Jabuke i kruške se nalaze fenofazi B - bubrenje pupova do feno-faze C- mišje uši. Primijenite jedan od pripravaka na bazi bakra i to:

  • Neoram WG, Nordox 75 WG, Cuprablau Z, Champion, Cupracaffaro 50 WP manica.

Pripravke upotrijebiti prema uputi proizvođača i u skladu s Fitosanitarnim informacijskim, korisnici sredstava za zaštitu bilja trebaju voditi evidenciju o izvršenim tretiranjima.

Đurđica Kšenek, dipl. ing. agr.
E-mail: Djurdjica.Ksenek@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijete opsadom Pariza, 15.000 policajaca na ulicama

Prosvjedi francuskih poljoprivrednika predvođeni sindikatom FNSEA traju diljem zemlje već danima. Ispred zgrada lokalnih samouprava rasipaju gnojivo, pale uvezeno povrće,...

Više [+]