Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 31.03.2015. 10:00
  • Požeško-slavonska

Kišovito vrijeme pogoduje razvoju bolesti

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 54
  • 3
  • 0

Marelice su u fazi cvatnje preporučujemo ponoviti zaštitu od uzročnika koji uzrokuje sušenje cvjetova, grančica i grana (Monilia laxa), ulaskom patogena kroz njušku tučka. Breskve i nektarine nalaze se u fenofazi E, početak cvatnje. Kišovito vrijeme pogoduje razvoju bolesti. Pa stoga primijenite jedan od pripravaka: Difcor, Signum, Indar 5 EW, Nativo 75 WG , Switch 62,5 WG, Zino.

Obavještavamo voćare intenzivnih nasada jabuka i krušaka da obave tretiranje protiv uzročnika bolesti čađave krastavosti (Venturia inaequalis) i uzročnika Bakterijskog paleža (Erwinia amylovora). Jabuke i kruške se nalaze fenofazi B - bubrenje pupova do feno-faze C- mišje uši. Primijenite jedan od pripravaka na bazi bakra i to:

  • Neoram WG, Nordox 75 WG, Cuprablau Z, Champion, Cupracaffaro 50 WP manica.

Pripravke upotrijebiti prema uputi proizvođača i u skladu s Fitosanitarnim informacijskim, korisnici sredstava za zaštitu bilja trebaju voditi evidenciju o izvršenim tretiranjima.

Đurđica Kšenek, dipl. ing. agr.
E-mail: Djurdjica.Ksenek@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.


Partner