Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Srbija
  • 26.02.2014. 13:00

Kinezi žele investirati u srpsko voćarstvo

Investitori iz Kine pokazali su interes za ulaganja u voćarski sektor Srbije

Foto: freedigitalphotos.net
  • 329
  • 31
  • 0

Kineski investitori zainteresirani su za ulaganja u voćarstvo naših susjeda Srba. Srpski ministar poljoprivrede Dragan Glamočić poveo je svoje goste iz Kine u posjetu tvornici Budimka. "Potencijalni investitori iz Kine zainteresirani su za ulaganja u voćarski sektor u Srbiji, a Budimka jedino uz pomoć novih investicija može ponovo postati lider na tržištu", rekao je Glamočić.

Gosti iz Kine upoznali su se sa proizvodnim kapacitetima Budimke, jednog od nekada vodećih srpskih proizvođača marmelada, džemova, sokova i konzerviranog voća. Ministar Glamočić istaknuo je kako je poljoprivreda jedan od najvećih potencijala Srbije te naglasio kako su neophodna ulaganja u prehrambenu industriju koja donosi godišnju zaradu više od dvije milijarde eura, i to od izvoza.

Tvornica Budimka je 2008. godine privatizirana, a ugovor o privatizaciji raskinut je 2010. godine. Poduzeće je u postupku restruktuiranja, a trenutno u tvornici radi oko 100 radnika. U posljednje četiri godine Budimka posluje s dobitkom.

Nakon obilaska Budimke ministar Glamočić potencijalne kineske investitore poveo je u posjetu voćarsko-zemljoradničkoj zadruzi "Arilje", tvrtki "Stanić" u Arilju te u obilazak najveće plantaže borovnica i nasada malina u tom dijelu Srbije.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Kinezi Investicije Voćarstvo Budimka Dragan Glamočić Stanić Arilje Borovnice Maline


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]