Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Porast cijena
  • 06.07.2016. 18:00

Kilogram limuna 32 kune!

Razlog poskupljenju prodavači na tržnicama objašnjavaju činjenicom da je naš domaći limun nestao pa se uvozni penje s cijenama.

Foto: Hans/Pixabay
  • 958
  • 46
  • 0

Cijena limuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećana je za više od 40%! Naime, samo u proteklih nekoliko tjedana s prosječnih 14 do 16 kuna, pa i 18 kuna za kilogram popela se na 30 pa i više kuna za kilogram. Razlog poskupljenju prodavači na tržnicama objašnjavaju činjenicom da je naš domaći nestao, piše novilist.hr. Slična je situacija i po trgovačkim centrima, cijena se kreće oko trideset kuna.

"Nakon svibnja nestaje naš limun. A to je onda vrijeme da se uvozni penje s cijenama u nebeske visine", rekao im je jedan od prodavača na tržnici.

I dalje treba očekivati rast cijene

Domaći limun zna doseći cijenu od 25 kuna za kilogram, ali brzo padne i onda se nekako cijena normalizira na 17-18 kuna, pa i 16 kuna za kilogram. Tada pada cijena uvoznog limuna koji dolazi iz Turske, Španjolske ili sa Sicilije i cijena mu je ujednačena, oko 12-13 kuna za kilogram.

"Sada treba očekivati rast cijene limuna gotovo svaki drugi dan. Trenutno se cijena limuna »rasteže« između 28 i 32 kune", kazao im je prodavač.

Foto: Hans/Pixabay


Povezana biljna vrsta

Limun

Limun

Sinonim: - | Engleski naziv: Lemon | Latinski naziv: Citrus limon L.

Limun je lijepa i vrlo dekorativna zimzelena biljka koja naraste od 3 - 6 m visine, sa sjajnim listovima, bijelim cvjetovima jakog mirisa i osvježavajućim plodovima. U... Više [+]

Tagovi

Limun Cijena Domaći limun Uvoz


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).