Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 12.06.2015. 14:00
  • Dubrovačko-neretvanska

Kako zaštititi nasade bresaka i nektarina?

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 76
  • 5
  • 0

Vruće i sparno vrijeme pogoduje razvoju pepelnice bresaka i nektarina (Sphaerotheca pannosa var persicae). Zaštitu je moguće napraviti jednim od pripravaka kao što su Nativo 75 WG, Domark ili Indar 5 EW. Vremenske prilike pogoduju i razvoju lisnih ušiju te crvenog voćnog pauka. Potrebno je redovito pregledavati voćke i po potrebi primijeniti insekticid sukladno registraciji i vodeći računa o karenci.

Za zaštitu od lisnih ušiju moguće je koristiti selektivni aficid Teppeki 500 WG ili neki iz grupe neonikotinoida. Za suzbijanje crvenog pauka upotrijebite Zoom 11 SC, Vertimec 018 EC, Kraft 18 EC, ili Envidor SC 240. Prilikom odabira pripravka voditi računa o karenci.

Zaštitu obavljajte za mirna vremena, prema uputama na etiketi sredstva za zaštitu bilja. Svako tretiranje evidentiratjte, a ambalažu zbrinite na propisani način. Akcija sakupljanja ambalažnoga otpada u Dubrovačko-neretvanskoj županiji bit će organizirana 23. rujna u Opuzenu, kod tvrtke Poljopromet d.o.o., Jasenska bb od 14:00 do 16:00 sati.

Ivana Tomac Talajić, dipl. ing. agr.
E-mail:ivana.tomac.talajic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Sparno vrijeme Pepelnica Breskve Nektarine Lisne uši Crveni voćni pauk Aficid Neonikotinoid Karenca Ivana Tomac Talajić Dubrovačko-neretvanska županija Opuzen


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.