Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Flos Olei
  • 10.03.2016. 17:35

Istra najbolja maslinarska regija na svijetu

Istra je proglašena najboljom maslinarskom regijom na svijetu za ovu godinu.

Foto: siculo/bigstockphoto.com
  • 499
  • 65
  • 0

Istra je proglašena najboljom maslinarskom regijom na svijetu za ovu godinu. Takav epitet dodijelio joj je ugledni Flos Olei, jedini svjetski vodič za ekstra djevičanska maslinova ulja jer je to područje s kojega im je došao najveći broj uvrštenih maslinara u izdanju za 2016.

U ovogodišnjem iznimno cijenjenom vodiču ekstra djevičanskih maslinovih ulja našlo se, naime, čak 50 istarskih maslinara čime su pretekli do sada vodeće Talijane i Toskanu koja je držala primat u broju svojih predstavnika.

Istarsko ulje visoke kakvoće

Potvrda je to kako se u Istri proizvodi maslinovo ulje visoke kakvoće, a proizvođači su ovim stekli samo dodatne pluseve na svjetskom tržištu maslinovog ulja.

U ovogodišnjem iznimno cijenjenom vodiču ekstra djevičanskih maslinovih ulja našlo se, naime, čak 50 istarskih maslinara čime su pretekli do sada vodeće Talijane i Toskanu koja je držala primat u broju svojih predstavnika.

Istarski maslinari našli su se u vodiču s ukupno 500 njih iz 59 zemalja s pet kontinenata, prenosi HRT. Želja je svakoga maslinara da se nađe u ovom vodiču koji objektivno vrednuje autohtone različitosti.

Istarski maslinari, njih dvojica, u Flos Oleiu prvi su se puta našli još 2005. godine. U ovogodišnjem vodiču najveći broj bodova od mogućih 100 je 98, a visokih 97 ima Olea B.B. iz istarskog Rapca dok su samo s bodom manje završili OPG Matteo Belci iz Vodnjana, obitelj Ipša iz Oprtlja, vodnjanski Tonin i Stancija Meneghetti iz Bala.

Preuzeli primat Talijanima i Toskani!

"Njegujte autohtonost i zajednički brand Istra koji je danas u svijetu poznat, nemojte si dozvoliti zadržavanje ili pak bježanje u lokalne uske okvire, zajednički nastup je jako bitan", rekao je urednik vodiča Marco Oreggia kojega je prenio Glas Istre.hr.

Izvor: HRT, Glas Istre.hr, Foto: siculo/bigstockphoto.com


Tagovi

Istra Maslinovo ulje Flos Olei Vodič Regija Italija Toskana Tržište Proizvođači Izdanje Primat


Autorica

Ivana Barišić

Više [+]

Prije nego je upisala pravo, počela se baviti novinarstvom. I u njemu ostala. Pisala je za Večernji list, Poslovni dnevnik i Tportal, a televizijsko iskustvo stekla je na RTL-u. Kada ne piše, vozi bicikl, romobil ili skija :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?