Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Donacije mandarina
  • 04.12.2015. 07:20

Crvenom križu doniraju se mandarine

Crveni križ ovih dana prima u donacijama velike količine voća. Razlog tome je povlačenje s tržišta u sklopu mjere potpore proizvođačima određenog voća i povrća.

Foto: icv.hr
  • 136
  • 8
  • 0

Gradsko društvo Crvenog križa iz Virovitice dobilo je čak 11 i pol tona mandarina. Donacija je to Obrta za uzgoj voća i povrća Petra iz Opuzena, vlasnice Petre Šimović.

U istovaru su sudjelovali volonteri i zaposlenici kao i djelatnici Doma za odrasle iz mjesta Borova u općini Suhopolje, koji su, za potrebe svojih korisnika odmah dobili dvije tone voća. Preostala količina bit će podijeljena korisnicima virovitičkog društva Crvenoga križa čiji djelatnici zahvaljujuju opuzenskoj proizvođačici mandarina na ovoj vrijednoj donaciji.

Iz Opuzena je šleper mandarina stigao i Gradskom društvu Crvenog križa Čakovec. Delegiranom uredbom Komisije EU o mjerama potpore proizvođačima određenog voća i povrća, GDCK Čakovec može primati donacije voća za slobodnu distribuciju. Sve preuzete donacije voća raspodijelit će se Međimurskim školama.

Donacije diljem Hrvatske

Proteklih dana i u Novoj Gradiški i okolnim općinama prodavači jabuka i mandarina često spominju Crveni križ jer su im štandovi slabo posjećeni.

Ukupno je zaprimljeno i podijeljeno 34.730 kg jabuka i 36.250 kg mandarina odlične kvalitete. Voće je dostavljeno školama, vrtićima, bolnicama, udrugama i Zajednici Susret Ivanovac. Stanovnicima slabijeg imovinskog stanja podjela je vršena u dvorištu Doma Crvenog križa, a u 10 pripadajućih općina se odvijala preko Općinskih odbora Crvenog križa.

Ovakva donacija bila je oduševljeno prihvaćena među korisnicima i zaista će im pomoći da sa svojim skromnim primanjima dočekaju zimu i viroze uz vitamine iz domaćeg voća, kažu iz organizacije.

Foto: icv.hr


Tagovi

Gradsko društvo Crveni križ Virovitica Mandarine Donacija Obrt Petra Opuzen Petra Šimović Volonteri Dom za odrasle Borova Suhopolje


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]