Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • TISUP
  • 15.12.2018. 09:00

Cijena jabuka niža i do 20 posto!

Tržišno informacijski sustav u poljoprivredi (TISUP) objavio je kretanja cijene jabuka na veletržnicama u studenom.

Foto: Pixabay/Couleur
  • 194
  • 14
  • 0

Tržišno informacijski sustav u poljoprivredi (TISUP) objavio je kretanja cijene jabuka na veletržnicama u studenom. Kako navode, zabilježene su pretežito niže cijene jabuka u odnosu na rujan i listopad ove godine.

"U odnosu na rujan znatno niže cijene imale su sorte jabuka Idared i Zlatni delišes (za 19 % i 20 %), dok su cijene jabuka Gala, Jonagold i Granny Smith bile niže za 6 do 12 %. Također, u studenom u odnosu na listopad ove godine, bilježimo nešto niže cijene kod sorte Idared, Zlatni delišes i Granny Smith (za 5 % do 6 %). Podjednake cijene u listopadu i studenom bilježe sorte Jonagold (4,49 Kn/kg) i Gala ( 4,46 Kn/kg).

Ovog studenog, cijene bilježenih sorti jabuka bile su blago do znatno niže u odnosu na cijene u studenom 2017. godine. U odnosu na lani Gala, Idared i Zlatni delišes bile su jeftinije za cca. 10 % do 12 %, Jonagold za 6 %, a jedino su jabuke sorte Granny Smith bile na gotovo istom cjenovnom nivou (5,65 Kn/kg)", navode iz TISUP-a. 


Izvori

Tržišni cjenovni informacijski sustav u poljoprivredi


Tagovi

TISUP Jabuke Cijena jabuke


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).