Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Biostimulator
  • 19.03.2020. 15:40

Chromos Agro: Biostimulator Amalgerol Essence štiti biljke od mraza i drugih stresova

Amalgerol Essence koristi se u svim drvenim kulturama (voćke, vinova loza), ratarstvu te uzgoju povrća. Osim upotrebe u konvencionalnoj poljoprivredi, koriste ga i ekološki proizvođači, navodi dipl.inž. Tomislav Brkanić.

Foto: Depositphotos/elenathewise
  • 2.806
  • 115
  • 0

Budući da je ožujak nepredvidiv, a hladne temperature najavljuju u narednim razdobljima, u određenim područjima s nekoliko centimetara snijega, definitivno možemo preporučiti biostimulator Amalgerol Essence.

Biostimulatori se koriste u različitim abiotskim i biotskim činiteljima stresa. Trenutno doživljavamo abiotske stresove poput velikih kolebanja jutarnjih i dnevnih temperatura, a već zabrinjava nedostatak oborina. Velika većina pšenice je na kraju faze busanja, početka vlatanja, i vlatanja ovisno o vremenu sjetve koju smo primijenili, a dobro znamo da pšenica u tim fazama ima visoke potrebe za vlagom (ovo je kritična faza u pogledu vlage) i mineralnu hranjivost.

Koristi se za sve ratarske i drvene kulture, kao i u uzgoju povrća

Duljina ove faze značajno utječe na stvaranje prinosa. Ječam i uljana repica u sličnim su problemima, a repica će zasigurno uraniti sa cvatnjom kako se i
očekivalo. Amalgerol Essence koristi se u svim ratarskim kulturama (žitarice, uljarice, kukuruzu...), drvenim kulturama (vinovoj lozi, voćkama, maslinama), krumpiru, povrću, i ostalim poljoprivrednim kulturama.

Biostimulatori nisu gnojiva i ako u tlu nemaju dovoljno hranjivih tvari, neće moći izvršavati svoj zadatak poticanja fizioloških procesa. To su specifični kemijski spojevi koji potiču ili stimuliraju određene fiziološke procese u biljci, zbog čega ih nazivamo biostimulatorima, a mi ih dodajemo biljci jer ih ne može sintetizirati (stvoriti). Potiču fiziološke procese, čime neizravno povećavaju prinose. Da biste iskoristili biološki potencijal biljke, potrebno je koristiti biostimulatore tijekom stresnih stanja.

Amalgerol Essence koristi se u svim ratarskim kulturama (žitarice, uljarice, kukuruzu...), drvenim kulturama (vinovoj lozi, voćkama, maslinama), krumpiru, povrću, i ostalim poljoprivrednim kulturama.

Preporuka tvrke Chromos Agro je koristiti Amalgerol Essence prije nadolazećeg stresa (niska temperatura, smrzavanje) u dozi od 1,5 l / ha, te drugu primjenu nakon stresa 1,5 l / ha. Na taj način biljka bi bila preventivno i kurativno zaštićena od nepredvidivih vremenskih uvjeta koji su nam najavljeni u narednim razdobljima. Ako niste odradili preventivno prije nadolazećeg stresa, ali radite ga nakon njega, preporuka bi bila da se radi 3 l/ha. Kompatibilan je s većinom zaštitnih sredstava.

Omogućuje siguran i stabilan prinos te štiti biljku od stresa

Prednosti upotrebe Amalgerol Essence biostimulatora u poljoprivrednoj proizvodnji:

  • Štiti od stresa uzrokovanog vremenskim prilikama, nepovoljnih učinaka kemijskih sredstava i stresa uzrokovanog nepovoljnim svojstvima tla
  • Jača korijenski i imunološki sustav
  • Za siguran i stabilan prinos u svakoj situaciji
  • Organsko tekuće gnojivo na bazi biljnih hormona, biljnih ekstrakata, aminokiselina, antioksidanata, alginata, organskog ugljika (C), organskog kalija (K) i dušika (N).

Također, naša je preporuka koristiti ga u svim situacijama povećanog faktora stresa tj. Koristiti ga u raznim biotskim činiteljima stresa kao što su patogene gljivice, bakterije, insekti.

Baš kao i u našem svijetu, mnogo je lakše nositi se sa bolestima i virusima kao zdraviji pojedinac, tako je i s biljkama koje mnogo bolje podnose ove stresove ako su u dobrom stanju i normalno funkcioniraju. Osim upotrebe u konvencionalnoj poljoprivredi, koriste ga i organski proizvođači jer je u
trenutnoj verziji u skladu s Uredbom (EZ) br. 834/2007 i br. 899/2008 i stoga je dopušten u ekološkom uzgoju.

Amalgerol Essence dostupan je u pakiranju 1 L i 5 L. 


Tagovi

Amalgerol essence Biostimulator Chromos Agro Stres Oborine Prinosi Žitarice Bolesti Ekološka proizvodnja


Autor

Tomislav Brkanić

Više [+]

Tomislav Brkanić, dipl.ing.agro, agronom je tvrtke Chromos Agro


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]