Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Berba voća
  • 30.11.2017. 10:30

Brao kakije viseći sa krana

Stablo kakija očito nije smjelo ostati neobrano pa je angažiran radnik koji će pobrati sve do zadnjeg ploda.

Foto: Pixabay/jackmac
  • 778
  • 40
  • 0

Video u kojem je prikazan čovjek koji visi na kranu da bi ubrao kaki (japansku jabuku), zabavio je građane kineskog grada Baodinga u Hebei provinciji.

U snimci se može vidjeti čovjek koji se jednom rukom drži za dizalicu, a drugom bere plodove, sve uz krošnju visokog stabla dok ga operater dizalice pažljivo pomiče kako bi ubrao sve kakije, navodi shine.

Za jedan plod kakija i nekoliko eura!

U policiji je rečeno kako se radi o opasnom činu, ali koji nije nezakonit te da je čovjek samo radio svoj posao i nisu se u to mogli miješati.

Gif: Shine

Kineski građani su zaključili da je ovo epitom posvećen hrani.

Inače, kaki (Diospyros lotus) je listopadno stablo iz porodice ebanovka. Njegovi su plodovi okrugli, maleni i mesnati. Dozrijeva na stablu u listopadu i studenom, a ukusniji su nakon mrazeva. Ukusni plodovi se konzumiraju sirovi, termički obrađeni ili se suše te su dio kineske gastronomije.

Kaki, japanska jabuka ili zlatna jabuka bogata je kalijem, kalcijem, željezom, fosforom, jodom, magnezijem, karotenom, taninom. Po jednom stablu kaki jabuka daje i do 200 kilograma ploda. Sadi se u proljeće, a do prvog roda valja čekati četiri godine.

Foto: Pixabay/jackmac34


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]