Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa uroda
  • 15.07.2015. 12:35

Baranjski voćnjaci na meti lopova!

Čini se kako je na području Baranjskog Petrovog sela organizirano "prijevremeno branje" pa se savjetuje proizvođačima da pripaze na sumnjiva kretanja i zaštite svoje urode.

Foto: depositphotos.com,
  • 426
  • 48
  • 0

Uvijek ima onih koji bi se okitili tuđim perjem, ili pak u ovom slučaju - tuđim voćkama. Iz PU Osječko-baranjske saznajemo kako je nepoznati počinitelj s 9. na 10. srpanj iz voćnjaka na području Baranjskog Petrovog sela otuđio više stotina kilograma marelica, a mladom 32-godišnjem vlasniku pričinjena je materijalna šteta od više tisuća kuna.

Također, u razdoblju od 1. do 10. srpnja, nepoznati je počinitelj iz drugog voćnjaka na istom području obrao nekoliko tisuća kilograma krušaka te je 68-godišnjem vlasniku također prouzrokovao velike gubitke u tisućama kuna.

Policija traga za nepoznatim počiniteljima, a čini se kako je na području Baranjskog Petrovog sela organizirano prijevremeno ilegalno branje pa se savjetuje proizvođačima da pripaze na sumnjiva kretanja i zaštite svoje urode. Ogorčeni proizvođači im poručuju neka barem oberu voćke u pravo vrijeme, jer ovako neće biti koristi od njih za nikoga.

"Strašno. Jadni ljudi. Uzgajanje voća nije jeftino, a onda dođu lopovi i oberu, no oni često i ne znaju kada, pa u sedmom mjesecu uberu viljamovku npr. koja dolazi tek koncem osmog mjeseca, pa ja imam štetu, a oni nemaju korist. Dakle, čisti idiotizam", komentari su na ove događaje.

Foto: depositphotos.com, @branex


Povezana biljna vrsta

Kruška

Kruška

Sinonim: - | Engleski naziv: Pear | Latinski naziv: Pyrus communis L.

Kruške pripadaju porodici ruža (Rosaceae) i srodne su jabukama i dunjama. S obzirom da postoji oko tisuću sorti, razlikujemo ih po veličini, obliku, boji, okusu kao i dužini... Više [+]

Tagovi

Marelice Kruška Baranjsko Petrovo selo Uzgoj voća Nepoznati počinitelji PU OBŽ Krađa voća Krađa uroda


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ove godine pripremili smo bogat program. Vidimo se!
#gudovac2024